Uitvaart Alex Trebek, presentator Jeopardy! is overleden

uitvaart Alex Trebek
uitvaart Alex Trebek

De Amerikaanse spelhost Alex Trebek is vanochtend op 80-jarige leeftijd overleden. De presentator leed al enige tijd aan alvleesklierkanker. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie en vrienden. Trebek was bezig aan het 37e (!) seizoen als presentator van de spelshow.

Al vanaf maart 2019 ernstig ziek

Het was ons een eer dat hij zo lang presentator was van onze show’, liet een woordvoerder van de show weten. ‘Zijn kracht om door te gaan is een van de meest dappere dingen die we ooit hebben gezien.’ Daarmee wordt gedoeld op het feit dat Trebek ondanks behandeling voor zijn ziekte gewoon doorwerkte. Bij de presentator werd al in maart 2019 alvleesklierkanker ontdekt.

Trebek liet zich in 1998 naturaliseren tot Amerikaan

George Alexander Trebek werd geboren op 22 juli 1940 in Canada en behalve van Jeoprady! was hij ook actief voor shows als The Wizard off Odds, Double Dare, High Rollers, Battle Stars, Classic Concentration en To Tell the Truth. Voor het presenteren van Jeopardy! ontving hij liefst zeven keer de Daytime Emmy Award voor Outstanding Game Show Host. Trebek is een geboren Canadees en hij liet zich in 1998 naturaliseren tot Amerikaan. Symbolisch deed hij dat al eerder, in 1996, door met de OIympische vlam in Jacksonville te lopen.

Heb jij herinneringen aan Alex Trebek? Deel ze onderaan de pagina met ons. Daar is ook ruimte voor het plaatsen van een condoleancebericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie