Uitvaart Bones Hillman, gitarist Midnight Pol is overleden

uitvaart Bones Hillman
Uitvaart Bones Hillman

In Milwaukee is Bones Hillman overleden. Hillman werd 62 jaar en genoot grote bekendheid als gitarist van de Australische band Midnight Oil. Hillman overleed aan de gevolgen van kanker.

Sloot zich in 1987 aan bij de band

Bones Hillman was overigens slechts de artiestennaam, in werkelijkheid heette de gitarist Wayne Stevens. Stevens sloot zich in 1987 aan bij de band. Daarvoor had hij furore gemaakt bij bandjes als The Swingers en The Masochists, een punk-act. Stevens viel al snel op door de muzikaliteit en de virtuositeit op de gitaar. ‘We moeten afscheid nemen van onze broer Bones Hillman. Hij was een bassist met een prachtige stem en een enorm gevoel voor humor’, zo reageerden de overige bandleden.

De gevreesde ziekte bleek niet te overwinnen

In 2017 nog, reisde Hillman met zijn band de wereld over tijdens een grootse reünie tour. Deze reünie was een groot succes en smaakte eigenlijk nog wel naar meer. Helaas wist ook Hillman de gevreesde ziekte niet te overwinnen. Midnight Oil ontstond overigens in 1971 en heette aanvankelijk Farm. Pas in 1976 nam het de naam Midnight Oil aan. De grootste hit van de band was ‘Beds are Burning’ maar ook ‘Blue Sky Mining’ is een wereldberoemde hit van de band.

Koester je warme herinneringen aan Bones Hillman, deel ze dan hier met ons. Er is ook ruimte voor het plaatsen van een condoleance bericht. onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie