Uitvaart Ok van Batenburg, oprichter Nieuwjaarsduik is overleden

Uitvaart Ok van Batenburg

Ok van Batenburg is niet meer. De oprichter van de Nieuwjaarsduik in Zandvoort overleed in een verzorgingshuis aan de gevolgen van corona. Hij werd 96 jaar.

Van Batenburg was nog aanwezig bij de duik van 2020

Van Batenburg organiseerde met zijn zwemclub Njord’59 op 1 januari 1960 de eerste Nieuwjaarsduik in Zandvoort. Begin dit jaar was Van Batenbrug nog aanwezig bij de duik die de reddingsbrigade van Bloemendaal organiseerde. Van Batenburg werd in september opgenomen in een verpleeghuis. Mooi was dat zijn man, Jankees Boer, bij hem inbrak en bleef. Daardoor konden ze samen in isolatie gaan en waren ze toch samen.

Dit jaar geen Nieuwjaarsduik in Zandvoort

‘Ik had Ok beloofd dat ik hem niet alleen zou laten’, liet Jankees weten. Uiteraard was Boer verscheurd van verdriet door het overlijden van zijn partner. Eerder was overigens al besloten dat om de bekend reden er dit jaar geen Nieuwjaarsduik gehouden zou worden in Zandvoort. Alsof het zo moest zijn.

Heb jij bijzondere herinneringen of ken je Ok van Batenburg nog van een duik op 1 januari? Deel die herinneringen dan hier met ons of laat onderaan de pagina een condoleancebericht achter.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Ok van Batenburg, oprichter Nieuwjaarsduik is overleden”

 1. Gecondoleerd met Ok.
  Ok was altijd mijn trainer en een goede vriend van mijn moeder.
  Hij is 90 jaar geworden, net zo oud als mijn moeder
  Leida Bravenboer
  Wat een gemis, heb veel van hem geleerd

  Beantwoorden

Plaats een reactie