Uitvaart Norman Hunter, Oud-wereldkampioen voetbal is overleden

Uitvaart Norman Hunter

De Engelse voetbalwereld en fans van Leeds United zijn in rouw, hun held Norman Hunter is komen te overlijden. De media heeft bekend gemaakt dat Norman Hunter afgelopen week vrijdag 10 april 2020, in het ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Norman Hunter was een oud-international die in zijn carrière wereldkampioen is geworden. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Norman Hunter en is er ruimte om een herinnering of condoleance bericht voor hem te delen. Norman Hunter is 76 jaar oud geworden.

Carrière Norman Hunter

De in 1943 geboren Norman Hunter was een goede Engelse voetballer die onder andere bij Leeds United, Bristol City en bij de selectie van het Engelse elftal heeft gespeeld. In 1966 werd hij samen met het Engelse nationale team wereldkampioen, echter speelde hij tijdens de finale niet mee. Hierdoor ontvingen alleen de 11 spelers op het veld de gouden WK-medaille. De Engelse bond FA vond dit niet eerlijk en heeft er in 2009 voor gezorgd dat het hele team een medaille van de FIFA ontving.

Norman Hunter begon als verdediger bij Leeds United en heeft meer dan 700 wedstrijden bij deze club gespeeld. Hierdoor is hij een legende geworden onder de fans van Leeds United. De bijnaam die hij van zijn fans ontving luidde: Bites yur legs. Deze bijnaam paste perfect bij de manier waarop Norman Hunter altijd zeer krachtig verdedigde.

Verder was Norman Hunter aanwezig tijdens het WK in Italië van 1968 en het WK in Mexico van 1970. Bij deze wedstrijden speelde hij wel telkens mee. In totaal is Norman Hunter 28 keer internationaal uitgekomen. 1998 was het jaar dat Norman Hunter tot de lijst van de 100 League Legends werd toegevoegd, dit betekende veel voor hem.

Uitvaart Norman Hunter

Wanneer de uitvaart van Norman Hunter plaatsvindt is niet bekend gemaakt. De voetbalclub Leeds United deelt op social media dat Norman Hunter enkele dagen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij was besmet geraakt met het COVID-19 virus. Ondanks alle goede zorgen van artsen en verpleegkundig personeel heeft hij zijn strijd tegen het virus helaas verloren. De voetbalclub is in rouw en geeft aan dat Norman Hunter een groot gat in de Leeds-familie achterlaat. Zij geven aan dat ze Norman Hunter nooit zullen vergeten en dat hun steun en kracht uitgaat naar zijn familie en andere nabestaanden. Veel fans delen het bericht en uiten massaal hun medeleven.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Norman Hunter zal volgens de media in besloten kring plaatsvinden. Dit komt doordat er mede door het Coronavirus niet te veel mensen bij elkaar mogen komen. Of er een speciale herdenkingsdienst voor Norman Hunter zal worden georganiseerd is ook niet duidelijk. Wat is jouw beste herinnering aan deze Engelse sterspeler? Heb jij hem en zijn team in 1966 de wereldtitel zien pakken? Onderaan dit bericht kan jij jouw mooiste of beste herinnering aan Norman Hunter met ons delen. Er is ook ruimte overgelaten zodat je een condoleance bericht voor zijn familie of andere nabestaanden kunt achterlaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de geweldige voetballer en verdiende wereldkampioen die hij was. Norman Hunter is 76 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie