Heel de wereld huilt om Diego

Heel de wereld huilt om Diego

Zoals je op deze website al hebt kunnen lezen overleed Diego Armando Maradona gisteren op 60-jarige leeftijd. Een hartstiltand werd hem fataal. Ondertussen huilt heel de wereld. In Napels zijn drie dagen rouw afgekondigd en de burgemeester van Napels kondigde al aan dat het stadion van SSC Napoli voortaan het Diego Maradona stadion gaat heten.

Het shirt van Diego Maradona

Ook in ons land was er verdriet om het overlijden van Diego Maradona. Ruud Gullit, rivaal van Maradona in zijn tijd bij AC Milan, sprak mooie woorden en ook een ander icoon, Willem van Hanegem, liet zich horen. Mario Been liet een door Maradona gedragen shirt zien uit zijn tijd bij Pisa en liet weten dat shirt nooit te verkopen, hoe veel geld er ook geboden zou worden. Iedereen was even stil. Om ‘pluisje’.

Ruim twee weken geleden mocht Maradona het ziekenhuis in Buenos Aires verlaten. De hersenoperatie was geslaagd, hij kon gaan revalideren. In zijn huis in Tigre was voortdurend verpleging aanwezig en langzamerhand begon hij aan de oefeningen die hij mee had gekregen.

Diego Maradona was angstig en depressief

Wel werd pijnlijk duidelijk dat hij te maken had met afkickverschijnselen van met name alcohol. Hij voelde zich daardoor angstig en depressief, maar probeerde de draad zo goed en zo kwaad het ging op te pakken. De familie zag hem lijden en overwoog een revalidatiereis naar Cuba, zijn favoriete land naast geboorteland Argentinië. De zoon van Fidel Castro had alles al geregeld.

Negen ambulances

Gistermorgen leek er aanvankelijk niets aan de hand. Tot hij zich gaandeweg de dag niet goed voelde. Maradona kreeg een hartstilstand. Binnen een mum van tijd waren negen ambulances ter plaatse. De reanimatiepogingen leverden echter niets op. Daarvoor was hij toch te zwak.

Kleurrijker en succesvoller voor Argentinië

Hoewel het subjectief blijft, verliest de wereld met Maradona een van de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft. Hij zette teams naar zijn hand, was ondanks zijn virtuositeit toch een echte teamspeler en reeg de successen aaneen. Bij Maradona hoort ook de inmiddels wereldberoemde warming-up, op het nummer Live is Live van Opus. Daarom laten we je die hier ook nog een keer zien. En voor de jongere lezers; Maradona was een soort van Messi. Maar dan kleurijker en succesvoller in het Argentijns elftal. De hemel heeft er een sterspeler bij.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie