Uitvaart Lee Kun-hee, grote man achter het succes van Samsung is overleden

uitvaart Lee Kun-hee
uitvaart Lee Kun-hee

Lee Kun-hee is overleden. Hij blies op 78-jarige leeftijd zijn laatste adem uit te midden van zijn familie in een ziekenhuis in Seoul. Lee Kun-hee wordt gezien als de man achter de grote successen achter Samsung. Hij was de zoon van de oprichter en leidde het bedrijf naar grote hoogte. Zijn zoon, Lee Jae-yong zal vermoedelijk het werk van zijn vader voortzetten.

Onder zijn leiding werd Samsung de grote speler die het nu is

Lee volgde in 1987 zijn vader op als topman van Samsung. Onder zijn bewind werd Samsung een van de grootste producenten van met name smartphones en televisies. Desondanks legde hij in 2008 zijn functie neer toen hij werd veroordeeld voor belastingontduiking en omkoping. Toen echter een jaar later de straf werd kwijtgescholden nam Lee het heft binnen Samsung weer in handen. Lee kampte als jarenlang met een broze gezondheid. Zoon Lee Jae-yong nam de honneurs van zijn vader al vaak waar de afgelopen jaren.

‘Zijn erfenis is onsterfelijk’

Samsung is verslagen door het overlijden van de topman. ‘ Lee was een visionair die Samsung veranderde van een lokale onderneming tot een innovatieve en industriële grootmacht. Zij erfenis is onsterfelijk. Lee was zelf bepaald niet onbemiddeld. Volgens zakenblad Forbes was hij de rijkste man van Zuid Korea met een vermogen van 20 miljard dollar.

Heb jij speciale herinneringen aan visionair Lee Kun-hee? deel ze hier met ons, zoals je ook condoleances over kunt brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie