Uitvaart Abdul Azim, prins van Brunei is overleden

uitvaart Abdul Azim
uitvaart Abdul Azim

Prins Abdul Azim van Brunei is overleden. De prins werd slechts 38 jaar. Over de officiële doodsoorzaak is niets gemeld. Media berichten echter van leverkanker als mogelijke doodsoorzaak. De prins leidde een leven in weelde en hij had tot het moment dat zijn vader, sultan Hassanial Bolkiah, de doodstraf invoerde voor homoseks omgang met tal van bekende Hollywood sterren.

Tweede zoon van de sultan

Abdul Azim was de tweede zoon van de sultan. Hij was al enige tijd in buurland Maleisië en volgens onbevestigde bronnen was hij al enige tijd behoorlijk ziek. De geruchten dat de prins leed aan leverkanker werden dan ook steeds luider. Volgens Islamitisch gebruik is de prins meteen op zijn sterfdag begraven. Dat  gebeurde in het Koninklijk Mausoleum. 

Periode van nationale rouw, bevolking draagt witte kleding

In Brunei geldt tot zaterdag een periode van nationale rouw.  De bevolking draagt zoveel mogelijk witte kleding en buitenlanders die zich in Brunei bevinden dragen een witte armband boven hun kleding. De overleden prins was overigens vierde in de lijn van troonopvolging.

Een leven vol feesten en weelde

Prins Abdul Azim leidde een leven vol feesten en had vriendschap met tal van internationale sterren. Dat veranderde toen zijn vader onder meer homoseks verbood en er de doodstraf opzette. Het leidde tot heftige reacties vanuit de rest van de wereld en ook vanuit de omgeving van de prins. Perez Hilton, een bekende televisiepersoonlijkheid, zei ‘dat de sultan dan eerst maar eens moest beginnen met zijn eigen zoon’. Daarmee suggereerde ze dat de prins zelf homoseksueel zou zijn.

Heb je speciale herinneringen aan Prins Abdul Azim, deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is ook ruimte om condoleances uit te brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie