Uitvaart Jerry Jeff Walker, schrijver van de wereldhit Mr. Bojangles is overleden

Uitvaart Jerry Jeff Walker
uitvaart Jerry Jeff Walker

Zanger Jerry Jeff Walker is overleden. De artiest werd 78 jaar oud en overleed aan de gevolgen van keelkanker. De schrijver van de wereldhit Mr. Bojangles, want daar werd hij bekend door, laat een vrouw, zoon en dochter achter.

Grotere bekendheid door The Nitty Critty Dirt Band

Walker schreef het nummer in de zestiger jaren en scoorde er zelf een hit mee. Het nummer kreeg echter pas de heel grote bekendheid toen The Nitty Critty Dirt Band het nummer opnam. In 1971 stond het nummer van deze band in diverse landen op de nummer 1 positie van de hitranglijsten. Later nam ook Sammy Davis Junior het lied op en nog weer later Robbie Williams. Deze twee zangers staan met Mr. Bojangles in de Top 2000 van de NPO/Radio2.

Walker produceerde dertig albums

Jerry Jeff Walker produceerde tijdens zijn leven dertig albums. Dat deed hij alleen maar ook met vooral The Lost Gonzo Band. In de countryrock heeft de elpee Viva Ferlingua van Walker ondertussen mythische vormen aangenomen. Behalve Mr. Bojangles scoorde hij meerdere hits waaronder Desperado Waiting for a Bus. Walker kwakkelde vanwege keelkanker al geruime tijd met zijn gezonndheid.

Heb jij speciale herinneringen aan de songs van Walker? Deel ze dan hier met ons. Je kunt ook een condoleancebericht plaatsen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie