Uitvaart Koert Stuyf, choreograaf en kunstenaar is overleden

uitvaart Koert Stuyf
uitvaart Koert Stuyf

Op 82-jarige leeftijd is Koert Stuyf overleden. Hij overleed in zijn slaap in zijn huis in Amsterdam. Stuyf vierde successen als choreograaf en kunstenaar. Zijn al even bekende vrouw, Ellen Edinoff, overleed al in 2013. Een jaar eerder waren ze samen nog actief geweest in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Stuyf ontmoette in New York zijn vrouw

Na een periode aangesloten te zijn geweest bij het Ballet voor Lage Landen vertrok hij eind vijftiger jaren naar The Juilliard School in het Amerikaanse New York. Daar ontmoette hij ook voor het eerst Ellen Edinoff, die later zijn vrouw werd. Tien ze terugkeerden naar Nederland richtte Stuyff met Edinoff de Stichting Eigentijdse Dans op. We spreken dan van het jaar 1964.

Alle grote zalen van ons land

Met Stuyf als choreograaf en Edinoff als danseres traden ze op in alle grote en belangrijke zalen in ons land. . Daarbij gingen ze bijzondere samenwerkingen niet uit de weg. Zo werkten ze samen met Shinkichi Tajiri, met bioloog Dick Hellenius en architect Aldo van Eyck. Na het jaar 1874 werd het stil rondom Stuyf. Hij bleek zich toegelegd te hebben op schilderen. Alleen in 2012 was hij nog eens met zijn vrouw Ellen te zien in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Een jaar later al overleed Edinoff. Stuyf besloot zich vervolgens helemaal toe te leggen op het maken van abstractie kunt.

Heb jij speciale herinneringen aan Koert Stuyf en wil je die met ons delen? Dat kan onderaan de pagina. Daar is ook ruimte om condoleances aan de nabestaanden over te brengen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie