Uitvaart Han Zwanenberg, kruidenier uit Uden is overleden

uitvaart Han Zwanenberg
Uitvaart Hans Zwanenberg

Het zat Han Zwanenberg de laatste periode van zijn leven allesbehalve mee. Gisteren overleed hij, de bekende kruidenier uit Nuland. Hij werd 76 jaar. Vrijdag is er een avondwake in de kerk van Nuland, een dag later wordt de bekende inwoner van Nuland gecremeerd.

Uit een kruideniersgezin

Zwanenberg komt zelf uit een kruideniersgezin dat nu al 85 jaar actief is. In 1969 nam Han Zwanenberg de zaak van zijn ouders over om zelf in 2007 de zaak in handen te geven van twee van zijn kinderen, John en Rianne. Het gaat hier om een AH-winkel. Het viel voor Zwanenberg niet mee afscheid te nemen. Daarom ook was hij nog menig uurtje in de winkel te vinden. Hij was bovenal trots op zijn kinderen die zijn levenswerk voortzetten.

Als een van de eerste inwoners van Nuland besmet met corona

En net toen Zwanenberg weer dacht aan een verre reis, aan wandelen en fietsen sloeg het noodlot toe. Als een van de eerste inwoners van Nuland kreeg hij corona. Hij werd opgenomen in het Jeroen Bosch ziekenhuis en later in Enschede. Na drie weken ontwaakte hij daar ook uit coma. Twee dagen later echter, werd hij getroffen door een herseninfarct. Hij vocht echter als een leeuw en verbleef vanaf juni in een revalidatiehuis. Begin september zou hij huiswaarts keren. Opnieuw was er echter tegenslag en zaterdag overleed hij.

Hij bleef optimistisch

Tot op het laatst was Zwanenberg optimistisch. Hij vermaakte zich wel op de iPad en hoopte snel naar huis te kunnen. Dat liep dus anders. Han Zwanenberg was overigens ook nauw betrokken bij de muziek in Nuland. Zo zong hij in Nulands Gemengd Koor en was hij bestuurslid. Nuland verliest in Zwanenberg een geliefde en lieve man.

Koester je warme herinneringen aan Han Zwanenberg? Deel ze onderaan de pagina met ons of condoleer de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie