Uitvaart Jules Deelder: dichter, schrijver en kunstenaar is overleden

Gedicht van Jules Deelder over zijn geliefde Rotterdam

Schrijver, dichter en kunstenaar Jules Deelder is helaas overleden. Het Rotterdamse icoon is 75 jaar geworden. Lees meer over zijn leven, uitvaart Jules Deelder en laat je condoleances achter.

Plotseling overlijden Jules Deelder

Hoewel Jules Deelder de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt was zijn dood plotseling. Hij had op 24 november 2019 nog uitgebreid zijn verjaardag gevierd. Het blijkt dat hij na een kort ziekbed is te komen overlijden. Het was al bekend dat hij al lange tijd een drugsverslaving heeft en daar maakte Jules dan ook geen geheim van.

Van dichter naar nachtburgemeester

Jules Deelder was een schrijver, dichter en kunstenaar. Naast over zijn geliefde Rotterdam schreef Jules Deelder diverse boeken, waaronder de biografie van Bep van Klaveren. Toen hij 70 jaar werd mocht hij voor 1 dag de burgemeester zijn van Rotterdam. Hij werd ook wel de nachtburgemeester van Rotterdam genoemd, aangezien hij een bekend gezicht was in de vele kroegen in Rotterdam. Zijn liefde voor de voetbalclub Sparta stak hij niet achter stoelen en banken.

Uitvaart Jules Deelder

Op 31 december 2019 zal de uitvaart van Jules Deelder gaan plaatsvinden. Deze is alleen voor familie en goede vrienden, dus in besloten kring. Daarna zal in De Doelen een publieke herdenking plaatsvinden van 15.30 to 18.30 uur. Er zullen sprekers en muzikanten aanwezig zijn tijdens de herdenking.

Er zijn condoleanceregisters in Het Kasteel van Sparta en het stadhuis te vinden. Zijn uitvaartwensen zijn verder niet bekend gemaakt. Ook was niet bekend gemaakt of hij beschikte over een uitvaartverzekering.

Condoleren nabestaanden Jules Deelder

condoleren jules deelder

Wil je de nabestaanden condoleren met het verlies? Of wil je jouw herinnering delen? Laat je reactie achter.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert

19 gedachten over “Uitvaart Jules Deelder: dichter, schrijver en kunstenaar is overleden”

 1. Beste nabestaanden Jules Deelder.
  Ik kende Jules niet persoonlijk, maar omdat ik als Sparta supporter mij met hem verbonden voel wil ik via deze weg mijn deelneming betuigen en u veel sterkte toewensen met het verlies van Jules.

  Een oud supporter van Sparta.

  Beantwoorden
  • Bevrorenwarmte, laat mijn ijsklontjes smelten, in ijspaleis van god, gelukkig is het lekker, knus en warm in je kist, met verendonskussens, hou ik het op een kussenvredesgestoei, waar we je ogentroost, hebben, met fondant. zoveel appelflappen, oliebollen, en warme wol van angel, aan het spinnen ben goudhaartje. tamme kastanjes, nee, nooit doei, jij blijft altijd eeuwig. bij mij,De rozen staan in bloei. Dood=leven, dood= genezijde, mag jij voor altijd in je zachte satijnen, katoenen, zijde bedje slapen, waarin, je kerstvrouwje,diejesteeds weer wakker kust, Drink je veel water, want de engeltjes, plassen veel water, vanuit de wolken, Het wordt snel, sneeuw, Bij de ijsbeertje, de top beklimmen, en bij je hondje smokey zijn, dat was jou doel. dood=mot dood=rupsendood=de plantjes water geven.weer zachtalszeepworden, mummie zoveel ijsjes, binnenhalen, voor je schatje,en laat die waterlanders, maar stromen.geef je zuurstof,water, en hemelsespijzen,in de hemel,lachen,humor,dood=lol, drol. kerststol, eten, met chocolademelkslagroom,je taime.

   Beantwoorden
 2. Gedicht tijdens het wachten

  Je zit verzonken in gedachten
  De tijd kruipt trager dan een slak
  In de verte knalt een uitlaat
  Door de muren dringt gezang

  De klok is niet vooruit te branden
  Je zoekt vergeefs een sigaret
  Je leest een ouwe Panorama
  Er zijn twee walvissen gered

  Je hoort de leidingbuizen suizen
  Uit de tuinen schalt gelach
  Schemer duistert tussen struiken
  Geritsel achter het behang

  Je denkt aan een verloren liefde
  Er loopt een rilling langs je rug
  Op straat begint een hond te blaffen
  Iemand morrelt aan de deur

  Je wacht als aan de grond genageld
  Je klemt je kiezen op elkaar
  Het klamme zweet staat in je handen
  Je staart verwezen uit het raam

  Je telt de druppels op de ruiten
  Je telt de planken van de vloer
  Je wil ontzettend graag naar buiten
  De muren komen op je toe

  Je tong likt langs je droge lippen
  Je hart klopt achterin je keel
  Je moet ineens verschrikkelijk zijken
  Er is geen licht op de wc

  RIP Jules, ik ga je missen.
  C.a.m.

  Oja, vergeet jagerslatijn niet!

  Beantwoorden
 3. Je was een Topper Jules en ik kan het weten.
  Ik heb jou mogen leren kennen en we hebben samen leuke en mooie jaren 80 begin 90
  mogen beleven. Het contact is toen vervaagd, maar in mijn hart zijn de mooie herinneringen altijd gebleven.
  IK zal jou missen en in mijn hart verder dragen.
  R.I.P. Jules

  Beantwoorden
 4. ik gun Jules als rasechte Rotterdammmer een mooie uitvaart in het kasteel natuurlijk, binnengedragen door de spelers van Sparta en dan geplaatst op de middenstip de glad gespotenZWARTE kisTmetrozen inDEKLEUREN zwart rood en wIT vesierd, uiteraard
  METeenaantal sprekerS,ZO’N UITVAART ALS BIJ hAZES MAAR DAN OP ZIJN rOTTERDAMS ZIJN muziekIKWENS DE FAMILIE STERKTE EN EEN MOOIE DAG TOE DIE ZIJ NOOIT MEER XULLEN VRGETEN

  Beantwoorden
 5. Beste Jules
  Een half jaar geleden had ik de eer een interview met u te doen en daar was er al de klik die musical soulmates maken,ik vertelde je over een goede vriend van mij Jean berry die in 1946 met uw idool Stan Brenders heeft gespeeld ik maakte al plannen u met mijn vriend Jean die ondertussen 98 is geworden in contact te brengen en ja de datum stond al vast en Jean wilde ook heel graag met u over de swing cats uit the 40’s komen praten tot de vernietigende 19e december waar het nieuws kwam van je final journey waar je ‘als het aan jouw lag’een hele verhuiswagen jazz platen wilde meenemen awel Jules
  Jij bent Jazz,in de hemel of in de hell swing it shall!

  Beantwoorden
 6. Jules Deelder heeft ooit mijn vader zijn boekje Kruimels gelezen en mijn pa gecomplimenteerd. Waar ik nog steeds trots op ben. Mijn eerste vrouw die bij de AH werkte op de Nieuwe binnenweg, als mijn vrouw daar werkte wilde hij altijd geholpen worden door haar. Jules ik ken je persoonlijk niet, maar het voelt als een verlies niet alleen voor Rotterdam maar voor heel Nederland. We zullen de ondeugd missen

  Beantwoorden
 7. Ik zag hem ieder weekend als ik in de jaren 1970’s ging stappen in Rotterdam…. ik durfde nooit met hem te praten als jong meisje…. hahaha…. maar hij was dus wel de enige echte excentrieke van Rotterdam…. een hele originele en aparte man.
  Rotterdam zal hem missen !!

  Medeleven voor het verlies van zijn familie 🖤😎

  Beantwoorden
 8. Deelder praat
  Deelder speelt
  Deelder slaat
  Deelder streelt

  Deelder glad
  Deelder stroef
  Deelder blij
  Deelder droef

  Deelder loeit
  Deelder stoeit
  Deelder gloeit
  Deelder boeit

  Deelder scherp
  Deelder bot
  Deelder vis
  Deelder rot

  Deelder bril
  Deelder cream
  Deelder tong
  Deelder riem

  Deelder huilt
  Deelder lacht
  Deelder hard
  Deelder zacht

  Deelder oog
  Deelder schouw
  Deelder aap
  Deelder mouw

  Deelder jong
  Deelder oud
  Deelder goed
  Deelder fout

  Deelder neemt
  Deelder geeft
  Deelder dood
  Deelder leeft

  Beantwoorden

Plaats een reactie