Wat is het voordeel van een natura uitvaartverzekering?

Misschien heb je er al eens over gehoord, maar het kan ook goed zijn dat je deze vorm van verzekeren vandaag voor het eerst hoort. Wat is een natura uitvaartverzekering en in welk geval is deze verzekering de beste keuze voor jou? In dit artikel vertel ik je alles over deze verzekering!

natura uitvaartverzekering

Wat houdt een natura uitvaartverzekering precies in?

Deze vorm van verzekeren houdt in dat je verzekering uit een vast pakket diensten bestaat. Voordat je de natura uitvaartverzekering afsluit heb je eerst een persoonlijk gesprek waarin je alles op laat nemen. Denk hierbij dus niet alleen aan de locatie, vorm van uitvaart, de kist en het aantal personen maar ook alles daarom heen. De volgauto’s, welke bloemen en/of muziek je op de uitvaart wilt hebben, welke rouwkaarten er verstuurt mogen worden en ga zo maar door. Wanneer je komt te overlijden neemt de verzekeraar contact op met de begrafenisondernemer en regelt hij alles wat nodig is voor de begrafenis of crematie.

Wat zijn de voor, -en nadelen?

Natuurlijk zitten er aan elke verzekering voordelen en nadelen, zo ook bij deze vorm van verzekeren. De natura uitvaartverzekering kan voor sommigen echt een voordeel zijn, terwijl de ander liever zijn of haar nabestaanden laat beslissen. Onderstaand vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

  • Doordat jij alles vooraf in de polis hebt op laten nemen wordt de uitvaart ook precies zo geregeld. Je nabestaanden hoeven niks extra’s te betalen tenzij zij andere wensen hebben. In dat geval moet er snel bijbetaald worden.
  • Je nabestaanden zijn veel minder druk met het regelen van de uitvaart omdat het grootste gedeelte direct uit handen genomen wordt.
  • Doordat deze manier van verzekeren een pakketverzekering is kan er in principe alleen gekozen worden voor uitvaartverzorgers die hierbij aangesloten zijn. Zit de gewenste partij er niet bij en wil je dit toch door een andere uitvaart laten verzorgen dan wordt er een bedrag uitgekeerd. Wel is het zo dat de kosten van de gekozen diensten hier over het algemeen niet volledig van betaald kunnen worden.
  • Doordat de diensten vooraf besproken zijn zitten je nabestaanden hieraan vast. Ook wanneer ze uiteindelijk niet van die diensten gebruik maken. In dit geval wordt er dan ook geen geld uitgekeerd.
  • De wensen die je opgeeft tijdens het eerste gesprek bepalen uiteindelijk wat de uiteindelijke kosten voor je uitvaart gaan zijn en dus ook hoeveel premie je moet gaan betalen.

Voor wie is deze vorm van verzekeren geschikt?

In principe kan iedereen een natura uitvaartverzekering afsluiten. Zeker wanneer je de zorg voor je nabestaanden graag uit handen wilt nemen en van te voren alles al netjes op papier wilt hebben is dit een goed idee. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld geen nabestaanden achterlaat, of hier geen goed contact mee hebt. Doordat jij je eigen uitvaart al geregeld hebt weet je zeker dat je de uitvaart krijgt die je wilt. Je nabestaanden hoeven dit namelijk allemaal niet meer te regelen. En willen ze wel dingen aanpassen of hebben ze andere wensen? Dan dienen ze dit zelf bij te betalen.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie