Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Wanneer je nog geen uitvaartverzekering hebt maar deze wel af wilt sluiten zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat voor een uitvaart wil je, in welke prijsklasse moet deze zitten en wat dacht je van de locatie en het aantal mensen? Een uitvaartverzekering vergelijken kan dan een uitkomst bieden. In dit artikel vertel ik je waar je allemaal rekening mee moet houden.

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Waar moet je rekening mee houden?

Een uitvaartverzekering vergelijken heeft pas nut wanneer jij precies weet wat je wilt op je uitvaart en wat niet. Door hier nu al over na te denken en het op papier te zetten komen je nabestaanden later niet voor ongewenste verrassingen te staan en weten zij precies wat ze moeten regelen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Onderstaand geef ik je een lijstje met punten waar je over na zou moeten denken.

 • Totale prijs van de uitvaart
 • Een sobere uitvaart of een uitgebreide herdenking
 • Begraven of cremeren
 • Wat voor vervoer wordt er geregeld
 • De locatie
 • Het aantal uitgenodigde mensen
 • Welke kist
 • Welke muziek moet er gedraaid worden
 • Welke bloemen moeten er aanwezig zijn
 • Mag er een rouwadvertentie geplaatst worden

Zoals je ziet zijn er dus nogal wat punten waar je eens goed over na moet denken. Een uitvaartverzekering vergelijken kan je hier zeker bij helpen; je kunt kijken wat er bij de één wel gedekt wordt en bij de ander niet. Dit bepaalt uiteindelijk ook het totale kostenplaatje omdat je dan weet wat er wel en niet vergoed wordt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Er zijn veel verschillende uitvaartverzekeringen te vinden en daardoor kan het lastig kiezen zijn, maar wanneer je alle bovenstaande punten voor jezelf duidelijk hebt kan het al wat makkelijker zijn. Er zijn verzekeringsmaatschappijen waarbij jij je wensen altijd aan kunt passen, die je nabestaanden de zorg uit handen nemen en waarbij je een klein bedrag per maand betaald. Ook is het bij sommigen mogelijk de rest van het gezin mee te verzekeren. Voor kinderen betaal je dan vrijwel altijd minder of ze zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd. Hoeveel premie je uiteindelijk gaat betalen hangt van een aantal factoren af, te weten:

 • Welk pakket je hebt gekozen en wat de hoogte is van het aanvullende bedrag
 • Hoe lang je de premie wilt gaan betalen
 • Hoe oud je bent op het moment dat je de verzekering afsluit
 • Hoe gezond je bent op het moment dat je de verzekering afsluit

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kun je niet alleen per maand, maar ook per kwartaal, halfjaar of per jaar betalen. Wanneer je dit doet kan het zijn dat je korting krijgt.

Wanneer je meer premie moet betalen

Een uitvaartverzekering vergelijken kan je ook helpen om inzicht te krijgen in hoeveel je kwijt bent aan de premie. Wanneer jij op het moment van afsluiten al op leeftijd bent, zul je meer moeten betalen dan wanneer je nog jong bent. Ook wanneer je (ongeneeslijk) ziek bent op het moment van afsluiten betaal je meer dan wanneer je geen complicaties hebt. In principe betaal je de premie totdat je 65 wordt, tenzij je eerder overlijdt. Maar ook na je 65e ben je nog steeds verzekerd. De verzekering loopt namelijk gewoon door tot aan je overlijden; je hoeft dan alleen geen premie meer te betalen.

Ondanks dat een uitvaartverzekering vergelijken geen leuke klus is, is het dus wel belangrijk. Niet alleen voor jou maar ook voor je nabestaanden. Wanneer jij alles netjes regelt voor je overlijden, hoeven zij straks niet met hun handen in het haar te zitten. Ze hebben het dan tenslotte al moeilijk genoeg.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

Plaats een reactie