Uitvaart Joost Bellaart, oud-bondscoach hockeyheren is overleden

Uitvaart Joost Bellaart

Joost Bellaart is op 69-jarige leeftijd overleden. Bellaart genoot grote bekendheid als hockeycoach. Hij was met name succesvol als clubtrainer en stapte op als bondscoach. Bellaart overleed aan de gevolgen van acute leukemie.

Succesvolle clubcoach

Bellaart was een van de meest succesvolle clubcoaches in de hockeywereld. In 2001 werd hij aangesteld als bondscoach van de hockeyheren als opvolger van Maurits Hendriks. Bellaart voelde zich nooit echt op zijn plaats en wist zich met de mannen niet te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2004. Spelers kwamen in opstand en vroegen om het vertrek van Bellaart, die echter van de hockeybond mocht blijven. Na twee keer de Champions Trophy te hebben gewonnen, stapte hij zelf op in 2003.

Vijf keer kampioen met Klein Zwitserland

Bellaart was wel zeer succesvol als clubcoach. Met de mannen van Klein Zwitserland wist hij van 1976 tot 1981 vijf keer de landstitel te winnen en won hij ook nog eens twee keer de Europacup. Bellaart werkte ook in Frankrijk en Italië en was voor hij bondscoach werd al eens een periode assistent bondscoach. Na zijn carrière als coach zocht hij zijn heil in de voetbalwereld en werd marketingmanager van AZ in Alkmaar.

Heb jij speciale herinneringen aan Joost Bellaart? Deel ze dan hier met ons. Er is ook ruimte onderaan de pagina voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Joost Bellaart, oud-bondscoach hockeyheren is overleden”

 1. Met ontsteltenis heb ik vernomen dat Joost is overleden zondagnacht. Joost is altijd n goede vriend van mij gebleven, ook al was de laatste jaren het contact minimaal. Ik wens de familie en met name de kinderen Emma en Willem heel veel sterkte met het verlies van hunvader!!

  Beantwoorden
 2. Joost heeft altijd een apart plekje in mijn hart, ook nu hij er niet meer is.
  Als fanatieke hockeyer/keeper kwam ik in contact met internationals en soms ook coaches.

  Zo ook als jonge hockeyer ontmoette ik Joost bij ons aan de eettafel van ons toenmalig huis in Zeist.

  Mijn vader had het idee opgevat om Joost trainer/coach van het toenmalige ZHCC Schaerweijde te laten worden.

  Door voor onbekende reden(en) is Joost nooit trainer/coach van Schaerweijde geworden.

  Die ene ontmoeting heeft voor mij een onuitwisbare indruk op mij gemaakt en heb hem zover dat kon gevolgd.

  Een bevlogen met een prima oog voor hockey!

  Helaas is Joost niet, maar als ik als trainer/coach langs de lijn sta zal ik zeker aan m denken en meenemen in m’n spel’.

  Heel veel sterkte aan de familie, kinderen, vrienden en dierbaren!!

  Beantwoorden

Plaats een reactie