Uitvaart Jonathan Sacks, oud-opperrabijn in het Verenigd Koninkrijk is overleden

uitvaart Jonathan Sacks
uitvaart Jonathan Sacks

Jonathan Sacks is overleden. Rabbijn Lord Sacks, want zo moest hij officieel genoemd worden, werd 72 jaar. Na al twee keer kanker overwonnen te hebben, beek de derde keer zelfs hem te veel. Het overlijden van Sacks wordt in heel de Joodse wereld betreurd. Niet voor niets werd hij wel de ‘stem van de generatie’ genoemd.

Begon zijn loopbaan in 1978 in Londen

Sacks begon zijn indrukwekkende loopbaan als Rabbijn in 1978 in Londen. In 1983 werd hij vervolgens Rabbijn van de prestigieuze Marble Arch synagoge. Bovendien stond hij vanaf 1984 aan de leiding van het Jews College, veruit het meest vooraanstaande opleidingsinstituut voor Rabbijnen in het Verenigd Koninkrijk.

Liet een zeer sterke Joodse stem horen

Sacks was van 1991 tot 2003 Opperrabbijn van het Verenigd Koninkrijk en de Commonwealth. Sacks trad vervolgens in 2009 toe tot ‘House of Lords’. Rabbijn Lord Sacks liet steeds een zeer sterke Joodse stem horen, was zeer charismatisch en ook genuanceerd. Sacks was zeer welbespraakt en zorgde voor verbinding. Het moge duidelijk zijn dat Sacks een gigantische erfenis nalaat. Wat rest zijn zijn 25 boeken en de de vele toespraken en lezingen die je op internet kunt vinden.

Heb je speciale herinneringen aan Jonathan Sacks? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte vrijgehouden voor het plaatsen van een condoleance bericht.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie