Uitvaart Jeremy Bulloch, Boba Fett van Star Wars is overleden

uitvaart Jeremy Bulloch

Jeremny Bulloch is op 75-jaruige leeftijd overleden. Bulloch genoot bekendheid vanwege zijn rol als Boba Fett in Star Wars. Daarmee is de wereld de beste premiejager van het universum kwijtgeraakt.

Ziekte van Parkionson

Bulloch leed al enige jaren aan de Ziekte van Parkinson en werd beroemd als premiejager Boba Fett in met name het tweede deel van de Star Wars trilogie. In deel twee, The Empire strikes Back, slaagde hij er in Han Solo gevangen te nemen en ingevroren af te voeren. Overigens was de wraak van Han Solo in het derde deel zoet.

Slechts 27 woorden in twee films

Veel tekst hoefde Bulloch voor zijn rol niet te leren. In twee films sprak de zwijgzame premiejager slechts 27 woorden. En bovendien werden die woorden ook nog eens ingesproken door een acteur. Toch was Bulloch geknipt voor zijn rol, waarin hij precies de juiste mix van dreiging en mysterie uitstraalde. Hoewel hij de slechterik was in Star Wars, was het publiek dol op hem.

Kleinere rolletjes in Bond-films

Bulloch speelde daarna nog kleine rolletjes in televisieseries en in films van James Bond. Tot op latere leeftijd moest Bulloch met fans op de foto, zo populair bleef hij ook toen Star Wars al lang geen hit meer was. Alleen in de laatste fase van zijn leven ging dit vanwege Parkinson niet meer. Heb jij speciale herinneringen aan Boba Fett? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte om een condoleance bericht te plaatsen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie