Uitvaart Henk Busemann, wethouder Pekela is overleden

Uitvaart Henk Busemann

Henk Busemann is overleden. De wethouder namens de PvdA werd slechts 60 jaar. Busemann was al geruime tijd ziek. De situatie verslechterde de laatste weken in sneltreinvaart. Tegenover RTV Noord liet hij op 8 december nog weten dat hij nog slechts enkele maanden te leven had. Het werden slechts dagen.

Slopende ziekte

Busemann was sinds 2018 wethouder van Pekela. Bij zijn aantreden was hij al ziek, al hield hij dat voor zichzelf. Bovendien was hij een optimistisch man. Al snel echter bleek dat ook Busemann de strijd tegen de slopende ziekte niet in zijn voordeel af kon sluiten. Begin december bleek hij uitbehandeld en inmiddels is de wethouder dus al overleden.

Busemann was van 2002 tot 2018 raadslid namens de PvdA in de gemeente Pekela. Vanaf 2018 was hij dus wethouder. ‘Hij vulde het wethouderschap met passie in’, zegt een woordvoerder van de gemeente. Vanwege het overlijden van Busemann is een stilteruimte ingericht in het Pekelder gemeentehuis. Belangstellenden kunnen daar vrijdag 18 december van 09.00 uur tot 12.00 uur terecht en op 21 december van 13.00 uur tot 16.00 uur, Busemann wordt aanstaande dinsdag in besloten kring ter aarde besteld.

Heb jij bijzondere herinneringen aan Henk Busemann? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte om een condoleancebericht te plaatsen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie