Uitvaart Bram van der Vlugt, acteur en hulpsinterklaas is overleden

Uitvaart Bram van der Vlugt

Bram van der Vlugt is overleden. Van der Vlugt werd 86 jaar. Hij overleed in zijn slaap aan de gevolgen van het coronavirus. Van der Vlugt was van 1986 tot 2010 hulpsinterklaas in ons land. Dat leverde hem grote bekendheid op.

Een kwart eeuw Sinterklaas

Van der Vlugt was toneelacteur en speelde in kleine en grotere series waarvan Medisch Centrum West en Unit 13 wellicht wel de meest bekende waren. Voor velen is en blijft Van der Vlugt toch echter vooral Sinterklaas. Van der Vlugt vulde zijn rol op bijzondere wijze in met ironie en altijd zeer gevat. De eerste intocht beleefde Van der Vlugt in 1986 in Zutphen. Die intocht ging overigens bijna niet door toen de boot te ver doorvoer.

De staf gaf hij over aan Stefan de Walle

In 2010 nam Van der Vlugt in een speciale editie van het Sinterklaas Journaal afscheid. Het grote boek mocht hij houden, de staf gaf hij over aan Stefan de Walle. Van der Vlugt schreef over zijn belevenissen als Sinterklaas een boek met als titel ‘Sinterklaas bestaat!’ In 2014 was hij nog als adviseur van de Sint te zien in de film ‘Pak van mijn Hart’.

Hij wilde 95 jaar oud worden

Van der Vlugt werd geboren in 1934 in Dn Haag. Zijn moeder overleed in Auschwitz. Zelf werd de acteur niet gedeporteerd omdat hij een niet-Joodse vader had. De acteur had nog voldoende plannen en had zich heilig voorgenomen 95 jaar oud te worden. Helaas lukte hem dat niet.

Heb jij speciale herinneringen aan Bram van der Vlugt? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte beschikbaar voor het plaatsen van een condoleancebericht.

4.5/5 - (2 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Bram van der Vlugt, acteur en hulpsinterklaas is overleden”

  1. Lieve bram !
    Bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor nederland, en alle kinderen jij was een groot voorbeeld voor hoe we met elkaar om moeten en moesten gaan….ik kijk terug met een traantje op onze ontmoeting in 2017 vaarwel mijn held

    Beantwoorden

Plaats een reactie