Uitvaart Jan des Bouvrie, interieurontwerper is overleden

uitvaart Jan des Bouvrie
uitvaart Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie is vandaag op 78 jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van prostaatkanker. Jan des Bouvries sterf in het bijzijn van zijn geliefden. Des Bouvrie was verreweg de meest bekende interieurontwerper die ons land ooit gekend heeft. Hij werd door zijn werk bovendien een bekende tv-persoonlijkheid.

De bekende kubusbank

De interieurontwerper werd geboren op 3 augustus 1942 in Naarden. De vakman was meubelmaker en interieurdesigner en de grote doorbraak beleefde hij met de bekende kubusbank. In 1990 richtte hij zijn eigen interieurdesigncentrum op. Zelf leerde hij de fijne kneepjes van het vak op de Gerrit Rietveld Academie.

Voorliefde voor de kleur wit

De stijl van Des Bouvrie was een bijzondere. Het maakte van de uitgesproken persoonlijkheid een bekende Nederlander die nooit om een mening verlegen zat. Zowel de meubels die hij creëerde als zijn persoonlijkheid herkende je altijd snel. De stijl die hij hanteerde kan strak en symmetrisch genoemd worden. Groot was zijn voorliefde voor de kleur wit. Behalve dat hij die kleur in zijn werk vaak gebruikte, kleedde hij zich ook graag in het wit.

Trouwde met Monique en samen kregen ze vier kinderen

In 1989 trouwde hij met zijn Monique. Samen kregen ze vier kinderen: Nicole, Bo, Jan junior en Jean Marc. Tijdens zijn loopbaan werkte Jan des Bouvrie voor bekende ondernemingen als Gamma en Philips, waarvoor hij onder meer behang en verlichting ontwierp. Gezien alles wat hij nalaat en zijn zo kenmerkende stijl en persoonlijkheid zullen we Jan des Bouvries niet snel vergeten.

Heb jij speciale herinneringen aan Jan des Bouvrie? Deel ze dan hier met ons. Onderaan de pagina kun je ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

6 gedachten over “Uitvaart Jan des Bouvrie, interieurontwerper is overleden”

  1. Rust zacht… een icoon op interieurgebied. Was en ben nog altijd diep onder de indruk hoe hij n draai bracht aan verstofte interieurs.. dat blijft altijd ons bij

    Beantwoorden
  2. Heb u niet vaak gezien maar de passie voor Alfa’s heb ik ook,heb bij uw 8c gestaan en de Mito op een meeting weet zo niet waar meer,maar rust zacht amico en sterke allen,ook u zullen we missen ciao🇮🇹🐍🍀👊🏼🦅👍🏼💪🏼🌹🕯.

    Beantwoorden
  3. Jan zal altijd in mijn herinnering blijven als een lieve, inspiratieve & creatieve man, makkelijk toegangkelijk en heeft vele kunstenaars de kans gegeven bekendheid te krijgen. Een groot gemis zo’n persoonlijkheid met z’n talenten niet meer mee uit te kunnen wisselen. Wens hem een goede reis toe

    Beantwoorden

Plaats een reactie