Geen strengere regels voor uitvaarten

geen extra maatregelen voor uitvaarten
geen extra maatregelen voor uitvaarten

Er gelden geen strengere regels voor uitvaarten. Eind september scherpte de Nederlandse regering de regels wat betreft corona verder aan. Uitvaarten zijn daarbij buiten schot gebleven. Daarmee kunnen mensen vaak toch een afscheid krijgen dat ze verdienen.

Geen strengere regels voor uitvaarten, uitzondering op de regel

Uitvaarten zijn de uitzondering op de nieuw ingestelde regels. Die nieuwe regels beperken groepsgroottes van maximaal dertig mensen binnen en veertig personen buiten. De aangescherpte regels hebben wel weer invloed op de condoleancebijeenkomsten die mensen thuis willen gaan houden. Thuis mag je maximaal drie extra mensen – mensen die dus niet tot de huishouding behoren- ontvangen. En dat geldt dus ook voor de condoleance bijeenkomsten. Wat dat betreft moet rondom de uitvaart wel een veer worden gelaten.

Groepsgroottes en beperkingen voor de horeca

De extra regels die zijn ingesteld door het kabinet hebben betrekking op de groepsgroottes die gelden van 30 mensen binnen en veertig mensen buiten. Thuisquarantaine als je uit een oranje corona gebied komt en het dringende verzoek om vooral thuis te werken. Een mondkapje in het openbaar vervoer blijft verplicht en de horeca mag na 21.00 uur geen nieuwe klanten meer binnenlaten. Bovendien moeten ze al om 22.00 uur de deuren sluiten. Ook de sport is beperkt, althans voor de bezoekers. Want bij alle sportwedstrijden in ons land zijn geen toeschouwers welkom.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie