Uitvaart Jan Appels, logistiek visionair is overleden

uitvaart Jan Appels
Uitvaart Jan Appels, logistiek visionair is overleden

In Veghel is Jan Appels overleden. Hij blies op 90-jarige leeftijd zijn laatste adem uit. Appels veranderde de transport in Nederland en transformeerde een transportbedrijf tot een logistiek bedrijf.  Appels was eigenaar van het best georganiseerde transportbedrijf dat Nederland kende. Ook was zijn onderneming onder meer specialist in het vervoer van ontploffingsgevaarlijke stoffen.

Van transportbedrijf naar logistiek bedrijf

Appels maakte van zijn transportbedrijf een logistiek bedrijf. Tot dan was een transportbedrijf niets meer dan een bedrijf dat goederen van A naar B bracht. Appels deed het anders en verzorgde het gehele pakket; van opslag en verpakken tot het vervoeren van goederen. En zo zette de visionair een eerste logistiek bedrijf neer. Het betekende een revolutie in de transportwereld.

Appels sloot Veghel in het hart

Appels was een Waalwijker maar richtte vanwege een concurrentiebeding zijn bedrijf in Veghel op. Daarmee sloot hij Veghel in het hart. Daar ook werd zijn Intexo groot. Later ging het bedrijf Exel heten en nu heet het DHL.

Dynamiet voor de mijnbouw in Spanje

Heel lang werd het bedrijf van Appels omschreven als het best georganiseerde transportbedrijf van Nederland, Bekend werd hij eveneens om het vervoer van dynamiet naar Spanje, waar het in de mijnbouw toegepast werd.  Ook administratief was zijn bedrijf een voorbeeld voor alle andere vervoerders.  Niet voor niets groeide zijn bedrijf enorm met op een bepaald moment zelfs 3500 medewerkers.

Portret bij DHL
Jan Appels was tot het laatst betrokken bij ‘zijn’ onderneming. In de huidige DHL pand hangt nog steeds een portret van Appels. En dat zegt veel en daarom kent iedereen er nog steeds de grondlegger van het logistieke bedrijf.  

Heb jij speciale herinneringen aan Jan Appels? Deel ze dan hier met ons. Of laat een condoleancebericht achter voor de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie