Amper moord en doodslag in Drenthe en Zeeland

moord en doodslag komt het minst voior in Drenthe en Zeeland
Moord en doodslag komt in Drenthe en Zeeland amper voor

In de afgelopen vijf jaar zijn er in ons land liefst 630 mensen overleden als gevolg van moord of doodslag. Drenthe scoorde in de afgelopen vijf jaar 14 moorden, acht mannen en zes vrouwen. Daarmee is Drenthe nog niet de meest veilige provincie. In Zeeland waren de afgelopen vijf jaar namelijk slechts 11 moorden te noteren.

Amper moord en doodslag in Drenthe en Zeeland; provincies tellen ‘slechts’ 14 en 11 slachtoffers

De afgelopen vijf jaar werden landelijk liefst 630 mensen slachtoffer van moord dan wel doodslag. In de provincie Zuid Holland was het slagveld het grootst. Daar overleden om genoemde reden liefst 164 mensen. Als we kijken naar de cijfers van 2019 (125 slachtoffers) dan is sprake van een lichtte groei ten opzichte van 2018. Overigens is het grootste deel van de overledenen van het mannelijke geslacht.

Derde van alle moorden in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam

Liefst een derde van de vorig jaar gepleegde moorden vond plaats in de steden Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Drenthe is trots op de lage cijfers in het besef dat elk slachtoffer er een teveel is. Bij de veertien slachtoffers kun je denken aan onder meer Koert Elders, de man die in zijn huis in Gees overvallen en vermoord werd en uiteraard aan de kofferbakmoord. Voor deze moord op Ralf Meinema, die dood en zwaar toegetakeld in de kofferbak van zijn auto (die in het kanaal lag) lag . De politie pakte vorige week een tweede verdachte voor deze gruwelijke moord op.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie