Uitvaart Jack Geerdes, ex-topscheidsrechter en voetbaltrainer is overleden

uitvaart Jack Geerdes
uitvaart Jack Geerdes

Jack Geerdes is overleden. Hij overleed maandag aan de gevolgen van een hartstilstand, Geerdes zou aanstaande donderdag zijn 76e verjaardag vieren. Hoewel Geerdes in het noorden van het land woonachtig was, was hij landelijk bekend. Dertien jaar lang was hij topscheidsrechter in het amateurvoetbal namelijk. Lees hier meer over het sportieve leven van Jack Geerdes.

Landelijk genoot Geerdes aanzien als scheidsrechter in de top van het amateurvoetbal. Niet zeden werd hij aangesteld voor de absolute krakers in Nederland en floot hij onder meer de strijd die jaarlijks plaatsvond om het algeheel landskampioenschap. En of hij nou voor 70 of voor 7.000 floot, altijd was Geerdes even stoïcijns. In het noorden van het land was Geerdes later vooral bekend als voetbaltrainer

Geerdes diende verschillende clubs. Hij zwierf door de noordelijke provincies als oefenmeester van Bellingwolde, Pekelder Boys, Zuidlaren, STA Ter Apel, ZNC, Noordpool, Tolbert, VVS en Meeden. De dood van Geerdes kwam voor de nabestaande volkomen onverwacht. Weilswaar had hij twaalf jaar geleden al eens een lichte hartinfarct gehad, dat was met medicijnen prima onder controle. Sterker nog, Geerdes voelde zich fitter als ooit. Leek wel in de bloei van zijn leven. Hij fietste veel en kluste graag. Tot in de nacht van zondag op maandag het noodlot toesloeg, Keihard toesloeg.

Heb je herinneringen aan ex topscheidsrechter en voormalig vetbaltrainer Jack Geerdes? Deel ze hier met andere lezers. Dat kan onderaan deze pagina. Je kunt er ook de condoleances overbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie