Yarden teruggefloten na eenzijdig aanpassen polisvoorwaarden

Yarden teruggefloten door rechter
Yarden teruggefloten door rechter

De rechter heeft Yarden teruggefloten na eenzijdig aanpassen polisvoorwaarden. Negentien klanten spanden een kort geding aan omdat de uitvaartverzekeraar. Dit dus nadat Yarden eenzijdig besloot de polsvoorwaarden te wijzigen.  De negentien klanten staan symbool voor in totaal 390.000 klanten bij wie Yarden de voorwaarden zomaar wijzigde. Door de uitspraak van de rechter wordt de overname van Yarden door Dela extra bemoeilijkt.   

Yarden teruggefloten na eenzijdig aanpassen polisvoorwaarden, rechter oordeelt hard over uitvaartverzekeraar

Yarden had op eigen houtje de all-in uitvaarten aangepast. De vaste kosten van een dergelijke uitvaart waren dermate gestegen, dat Yarden er per verzekering veel geld op toe moest leggen. En dat kon de zieltogende uitvaarondernemer financieel niet dragen. Yarden gebruikte vervolgens de zogenaamde en-bloc clausule. Deze clausule geeft verzekeraars het recht de voorwaarden en of de premie voor een groep verzekerden tussentijds te wijzigen. Klanten reageerden geprikkeld. Logisch, want de voorwaarden werden door de aanpassing ineens behoorlijk ongunstiger.  Waren zij voor de en-bloc clausule nog zeker van een compleet verzorgde begrafenis of crematie, na de maatregelen zullen ze behoorlijk bij moeten betalen. Negentien van de in totaal 390.000 klanten stapten om die reden naar de rechter.

En-bloc clausule niet te verenigen met de natuurpolis

De rechter stelde de eisers in het gelijk. Een en-bloc clausule past beslist niet bij een naturapolis, zo oordeelde de rechter. ‘Die polis is er juist voor bedoeld om mensen te beschermen tegen  bijbetalingen.’ Bovendien stelde de rechter dat de financiële sores van Yarden louter en alleen zijn toe te schrijven aan de eigen bedrijfsvoering.  Yarden wil niet reageren op de uitspraak, die het naar eigen zeggen gaat bestuderen. Dela, dat Yarden over zou nemen, doet nu even pas op de plaats en wacht af wat er komen gaat. Een overname wordt door het feit dat Yarden is teruggefloten na eenzijdig aanpassen van de polisvoorwaarden wel behoorlijk onaantrekkelijker voor Dela.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie