Uitvaart Henk Overgoor, Oud-voetballer De Graafschap is overleden

henk overgoor overleden, begrafenis

Oud-Graafschap speler Henk Overgoor is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Een paar weken terug, kreeg Henk Overgoor het slechte nieuws dat hij het COVID-19 virus had. Hij werd opgenomen op de IC-afdeling van het ziekenhuis, hij heeft hier uiteindelijk twee weken gelegen. Afgelopen donderdag 23 april 2020 heeft hij de strijd tegen het virus helaas verloren. In dit artikel lees je alles over zijn carrière, de uitvaart van Henk Overgoor en is er ruimte overgelaten waar je herinneringen aan hem kunt delen. Het is mogelijk om een condoleance bericht voor hem achter te laten.

Carrière Henk Overgoor

Henk Overgoor werd op 30 april 1944 geboren in Gendringen. Zijn familie had een kapperszaak waardoor hij bij de voetbal al snel tot ‘Kappertje’ werd gedoopt. Op jonge leeftijd werd zijn talent voor voetbal al ontdekt, waardoor hij op het jeugdinternaat voor Go Ahead Eagles in Deventer mocht verblijven.

Toen Henk Overgoor 14 jaar oud was speelde hij al in het eerste elftal van Gendringen mee. Soms ontstond hier onduidelijkheid over, zo was er een scheidsrechter die hem een keer beviel om op de bank te blijven zitten omdat hij ‘veel te jong’ was.

Toen De Graafschap Henk Overgoor in 1965 vroeg of hij bij hen wilde komen voetballen, had hij direct met een volmondige JA geantwoord. Tussen 1965 en 1980 heeft hij ruim 400 wedstrijden voor De Superboeren gespeeld. Tijdens zijn voetbalcarrière debuteerde de club in 1974 van de Tweede Divisie naar de Eredivisie.

Het meest memorabele moment in de carrière van Henk Overgoor is toch wel die keer dat hij bijna in zijn kauwgom stikte. De Graafschap speelde uit tegen Feyenoord en stond al 0-3 achter. Overgoor maakte de 3-3 en was zo blij aan het juichen dat hij zich in zijn kauwgom verslikte. Teamspeler Guus Hiddink diende hem toen hard op zijn rug te slaan om de kauwgom uit zijn luchtpijp te krijgen. Dit ging met zo een vaart dat ook het kunstgebit van Henk Overgoor over het veld vloog. Achteraf kon iedereen hier heel hard om lachen.

Nadat hij bij De Graafschap wegging, heeft Henk Overgoor nog een tijdje voor SV Vrasselt in Duitsland gespeeld. Hij werd jeugdtrainer bij De Graafschap. Toen hij veel ouder was speelde hij nog steeds mee in het Oud De Graafschap elftal.

In zijn laatste jaren bekeek Henk Overgoor bijna alle thuiswedstrijden van De Graafschap en was hij ook bij het amateurvoetbal als trouwe fan actief. Hoewel hij ouder en ouder werd was dit niet direct aan hem te zien. Tot op het einde straalde de vitaliteit van Henk Overgoor van hem af.

Uitvaart Henk Overgoor

Wanneer de uitvaart van Henk Overgoor precies plaatsvindt is niet bekend. Door de huidige Coronacrisis, waar Henk Overgoor ook aan is komen te overlijden, mogen grote groepen mensen niet samenkomen. Hierdoor zal zijn afscheid waarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de opgestelde maatregelen houdt. Er mogen niet meer dan 30 mensen op een uitvaart komen en er dient te allen tijde 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden te worden. Wij wensen de familie van Henk Overgoor veel sterkte in deze moeilijke tijd en bij de verwerking van dit grote verdriet.

Condoleren en herinneringen

De uitvaart van Henk Overgoor zal hoogstwaarschijnlijk in besloten kring plaatsvinden. Dit komt doordat de huidige Coronacrisis het niet toe laat dat er meerdere mensen op een uitvaart aanwezig zijn. De doodsoorzaak van Henk Overgoor is tevens dit vreselijke virus. Doordat het virus zich van mens op mens verspreidt, moet iedereen hier verantwoord en voorzichtig mee omgaan. Wat is jouw mooiste herinnering aan Henk Overgoor? Heb jij hem op het voetbalveld in actie gezien? Onderaan dit bericht kan je een herinnering aan hem delen. Er is ook ruimte overgelaten voor een condoleance bericht voor zijn nabestaanden. Allesoveruitvaartverzekeringen.nl herinnert hem graag als de getalenteerde voetballer die hij was. Henk Overgoor is 75 jaar oud geworden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Henk Overgoor, Oud-voetballer De Graafschap is overleden”

  1. lieve nabestaanden van henk, met name Ans zijn vrouw , kinderen en kleinkinderen

    heel veel sterkte in deze moeilijke tijd,
    in gedachten zijn wij bij jullie

    Beantwoorden

Plaats een reactie