Uitvaart Henk Binnendijk, radiomaker RTV Noord is overleden

uitvaart Henk Binnendijk
uitvaart Henk Binnendijk

Aan het leven van Henk Binnendijk is op 67-jarige leeftijd een einde gekomen. Binnendijk was ongeneeslijk ziek. Bij de regionale omroep is geschokt gereageerd op zijn overlijden. ‘We zijn Henk enorm schatplichtig’, liet hoofdredacteur Mischa van den Berg weten.

Ruim veertig jaar actief bij de omroep

Binnendijk werd geboren in Deventer en was in totaal ongeveer 40 jaar actief bij de omroep. In de zeventiger jaren wandelde hij binnen op de redactie van de toen nog RONO, waar hij als stagiair begon. In de loop der jaren was Binnendijk de grondlegger van bekende programma’s als de Mevrouw de Jager Show, Altijd wat Anders, Lammy en Grentha, Toeters en Bellen en De Bijrijder. Het waren programma’s die allemaal succesvol bleken.

Ook de grondlegger van TV Noord

‘Henk had visie en ging heel erg ver om die te realiseren’, zegt Van den Berg op de website van RTV Noord. Binnendijk ging in 2013 met de VUT. Tot aan het jaar 2017 echter, was hij nog vaak als invalkracht bij de omroep te horen. Dat deed hij met ontzettend veel plezier. Binnendijk was jarenlang gezichtsbepalend voor de omroep en zijn naam zal altijd verbonden blijven aan RTV Noord. Binnendijk zette zich overigens ook erg in voor de komst van TV Noord. Door menigeen wordt hij dan ook gezien als de grondlegger van regionale, Groninger televisie.

Heb je speciale herinneringen aan Henk Binnendijk? Deel ze dan hier met ons. Dat kan onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie