Uitvaart Berry van der Horst, suikeroom en wegenbouwer is overleden

uitvaart Berry van der Horst
uitvaart Berry van der Horst

Berry van der Horst is overleden. Hij stierf precies een dag voor zijn 63e verjaardag. Van der Horst genoot bekendheid als wegenbouwer maar vooral als suikeroom van voetbalclub DESO in Oss.

Bekend van voetbalclub DESO uit Oss

Van der Horst zat in de infratechniek. Hij werd echter vooral bekend als sponsor en penningmeester van voetbalclub DESO uit Oss. DESO staat voor Door Eendracht Sterk Oss. Deze club stelde lang niet heel veel voor binnen de voetbalwereld en had een bedenkelijke reputatie. Na zijn komt echter, promoveerde de club van de laagste naar de hoogste klasse, de Hoofdklasse.

‘Dat zou ik er thuis nooit doorkrijgen’

Boze tongen beweerden dat dit kwam omdat Van der Horst spelers zwart betaalde. Daar wilde hij zelf echter niets van weten. Ook is dit nooit hard gemaakt. ‘Dat zou niet eens kunnen, dat zou ik er thuis nooit doorkrijgen’, zei Van der Horst over de beschuldigingen. Het zwart geld zou voor een deel afkomstig zijn uit de wiethandel, zo stelden andere boze tongen. Dit omdat er 4300 hennepplanten waren aangetroffen in een boerderij die eigendom was van Van der Horst. Van dit feit werd hij echter vrijgesproken.

Massale vechtpartij in de kantine

De wegen van DESO en Van der Horst gingen in 2017 uiteen. Van der Horst trok zich terug na een massale vechtpartij in de kantine. Toen de club een doorstart maakte, eiste Van der Horst twee ton aan sponsorgeld terug. De rechter stelde hem echter in het ongelijk. Later belandde hij nog in conflict met de gemeente Oss. Van der Horst had toen stroom op het hek van zijn woning gezet, nadat hij was bedreigd.

Niet hard gemaakt

Van der Horst was een bijzondere man over wie vele verhalen gingen, maar waarvan slechts weinig verhalen echt hard gemaakt konden worden. Heb jij speciale herinneringen aan Van der Horst? Deel ze onderaan de pagina met ons of breng condoleances over aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Berry van der Horst, suikeroom en wegenbouwer is overleden”

  1. gecondoleerd met het overlijden van berry ik als oude buurman in de lariestraat te heeswijk dinther ben me vandaag een hoedje geschrokken hoe is dit mogelijk ben 23 jaar zijn buurman geweest kwam altijd bij zijn vader iedere dag had mijn paard bij hun op de wei lopen verschrikkelijk zo jong heb het vandaagpas gehoord ik wens de fam en kinderen veel sterkte tinie sloot

    Beantwoorden

Plaats een reactie