Uitvaart Arend Noordhuis, houder huwelijksrecord is overleden

Uitvaart Arend Noordhuis
Uitvaart Arend Noordhuis

Arend Noordhuis uit het Drentse Ruinen is op 104-jarige leeftijd overleden. Ondanks zijn respectabele leeftijd kwam zijn dood toch nog onverwacht. Arend en zijn vrouw Aaltje werden in 2018 bekende Nederlanders. Ze kwamen toen namelijk in handen van een huwelijksrecord. Het echtpaar was toen namelijk precies 82 jaar getrouwd.

Het breken van het record leverde enorme drukte op in het anders zo rustige Ruinen. Cameraploegen liepen de deur plat bij Arend en Aaltje, die elkaar in 1938 al het ja-woord gaven. Arend zelf liet toen weten het allemaal niet zo bijzonder te vinden. ‘Je bent bij elkaar en je zorgt voor elkaar’, zei hij toen. ‘We kunnen elkaar gewoon niet missen en hebben samen meegemaakt.’

‘Als je elkaar het ja-woord geeft, dan moet je ook bij elkaar blijven. En als er eens iets is, dan praat je het gewoon uit’, zei Noordhuis verder. Bovendien verklapte hij hoe je een ruzie goed moet maken. ‘Geef elkaar een kus en het is weer goed.’ Daar kunnen de stellken van nu een voorbeeld aan nemen.

In januari 2021 zou het 83e huwelijksjaar gevierd worden. Zo ver is het echter niet gekomen. Daardoor blijft het indrukwekkende huwelijksrecord staan op 82 jaar.

Heb jij speciale herinneringen aan Arend Noordhuis? Deel ze dan onderaan de pagina met ons. Daar is ook ruimte om een condoleancebericht te plaatsen voor de nabestaanden van deze bijzondere en lieve man.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie