Uitvaart Harry Jansen, zanger Stroatklinkers

uitvaart Harry Jansen
uitvaart Harry Jansen

Harry Jansen, wereldberoemd in Groningen maar eigenlijk in alle Noordelijke provincies, is overleden. Jansen werd 67 jaar en genoot grote bekendheid als zanger en muzikant van de Groninger band Stroatklinkers. De bluegrass formatie was razend populair in Groningen, Friesland en Drenthe. Jansen overleed volkomen onverwacht. Lees hier meer over het leven van een rasmuzikant.

Dood kwam volkomen onverwacht

Harry Jansen was niet ziek. Hij kluste vrijdagmiddag bij zijn in Duitsland woonachtige zoon ten hij getroffen werd door een hartstilstand. Hulp mocht vervolgens niet meer baten,. Jansen laat zijn vriendin, kinderen en kleinkinderen achter. Harry Jansen maakte al vanaf de start van de Stroatklinkers, in 1991, onderdeel uit van de groep. Dit jaar zou aanvankelijk het 30-jarug jubileum gevierd worden, dot ging vanwege corona niet door.

Mandoline, gitaar, banjo en viool

Stroatklinkers was vanaf het begin zeer populair en haalde ook het Tros televisieprogramma ‘Verrassend Nederland’. Toch genoten Jansen c.s. vooral in het Noorden grote bekendheid. Jansen was behalve zanger een veelvuldig muzikant en speelde in de Stroatklinkers onder meer de mandoline, gitaar, banjo en viool.. De verslagen bandleden noemen Jansen een bijzondere man.

Stroatklinkers speelde zowel Engelstalige nummers als nummers in het Gronings. Muzikaal zat de band prima in elkaar en de Noorderlingen herkenden zich in de nummers van de artiesten uit het plaatsje Harkstede De overgebleven bandleden denken aan een tribute aan Harry Jansen. Alle bandleden met wie Jansen speelde moeten dan acte de presence geven. Een datum is nog niet vastgelegd. Overigens genieten de Stroatklinkers ook bekendheid van hun vele Johnny Cash vertolkingen, zoals je die hier ook op de video ziet.

Uitvaart zal sober karakter krijgen

De uitvaart van Harry Jansen zal vanwege corona een sober karakter hebben. Daarmee krijgt de zanger/entertainer niet het afscheid dat hij verdient. Wil je een bericht achterlaten omdat jij ook warme herinneringen koestert aan Harry Jansen dan kan dat onderaan de pagina. Daar kun je ook je condoleances overbrengen aan de nabestaanden..

Reacties:

Hier kun je alle reacties op dit bericht zien:

Harry, je was ’n bijzonder mens. Vaak stond je voor me klaar in de PPD-tijd. Later ben je meegezeild in de Midd.Zee en de Carib. Avonturen zaten in je hoofd, reizen kon je gewoon thuis. “Ruzie” was bijna een vreemd woord voor je. Ik zag je niet zo vaak, maar zal je desondanks missen. Michel

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Harry Jansen, zanger Stroatklinkers”

  1. Harry, je was ’n bijzonder mens. Vaak stond je voor me klaar in de PPD-tijd. Later ben je meegezeild in de Midd.Zee en de Carib. Avonturen zaten in je hoofd, reizen kon je gewoon thuis. “Ruzie” was bijna een vreemd woord voor je. Ik zag je niet zo vaak, maar zal je desondanks missen. Michel

    Beantwoorden

Plaats een reactie