Er is meer dan alleen cremeren en begraven

meer dan cremeren en begraven
Er is meer dan cremeren en begraven

Alles verandert en dus is er anno 2020 heel veel meer mogelijk als het om de uitvaart gaat, Vraag willekeurige mensen naar wat zij willen en zij zullen standaard of cremeren of begraven zeggen. Tegenwoordig is resomeren echter ook mogelijk, net als composteren en cryomeren. Als je van een moderne manier gebruik wenst te maken, raadpleeg dan de aanbieder van de uitvaartverzekering. Uiteraard is niet alles toegestaan, al wordt we steeds meer mogelijk.

Wel eens van resomeren gehoord?

Natuurlijk kun je kiezen voor cremeren en begraven, zoals we dat gewend zijn. En dus zal het voor iedereen ook bijzonder zijn als sprake is van resomeren. Resomeren betekent dat het lichaam van de nabestaande in chemische vloeistoffen, waardoor het lichaam oplost. Wat resteert is witte poeder dat weer in een urn opgeborgen kan worden. Uitstrooien kan natuurlijk ook.

Na twee weken valt het lichaam uiteen

Composteren is een bekend gegeven als je in de tuin werkt, bij het lichaam van iemand die overleden is, is composteren iets anders. Het lichaam wordt eerst ingevroren. Uiteindelijk zal het lichaam in compostiek geplaatst worden. Na twee weken zal het lichaam vervolgens uit elkaar vallen. Ook cryomeren is iets dat wel voorkomt tegenwoordig. Dit is een manier van composteren. Ook nu wordt het lichaam van de overledene eerst ingevroren. Vervolgens wordt het lichaam op een trilplaat gelegd. Door de trillingen valt het bevroren lichaam uiteindelijk uiteen.

Er zijn steeds meer mogelijkheden

Er is kortom heel erg veel meer mogelijk tegenwoordig. De keuzevrijheid wordt groter. Check de kleine lettertjes van de verzekeringspolis wat er door jouw verzekeraar gezegd wordt over de nieuwe manieren van omgaan met het lichaam van een overledene.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie