Deze muziekhelden ontvielen ons in 2021

Uitvaart Little Richard
Little Richard

Het jaar 2021 zit er weer bijna op. Behalve sporthelden, kwamen in 2020 ook helaas een groot aantal muziekhelden om het leven. Een overzicht.

Liesbeth List en Pastorale

Op 25 maart overleed Liesbeth List, die grote bekendheid genoot samen met de al eveneens overleden Ramses Shaffy. Samen brachten ze onder andere Pastorale en scoorde ze solo een hit met het lied ‘Heb het leven lief’. In dezelfde maand overleed ook Bill Withers. De zanger werd 81 jaar en genoot grote bekendheid van onder andere de hit ‘Aint No Sunshine’. Ook ‘Lovely Day’ was een bekende hit van de overleden Amerikaanse zanger.

Muziek voor 500 films

Little Richard blies op 9 mei zijn laatste adem uit. Little Richard scoorde een hit met onder meer ‘Tutti Frutti’. Een maand later overleed Bonnie Pointer. Ze was een van de Pointer Sisters. Met haar zussen scoorde ze hits als ‘Im so Exited’. In 1978 ging ze solo verder. In juli van 2020 overleed Ennio Morricone. De Italiaanse componist werd 91 jaar en componeerde muziek voor onder meer 500 films, waaronder de film Once upon a time in the West.

Oprichter Fleetwood Mac

Peter Green stierf op 25 juli op 73-jarige leeftijd. Green was de oprichter van de popgroep Fleetwood Mac en na successen als Albatross ging hij solo verder. Een groot succes werd dat overigens niet. Eddie van Halen tenslotte blies op 6 oktober zijn laatste adem uit. Samen net broer Alex vormde hij het duo Van Halen. Met Jump is hun grootste hit genoemd. Hoewel de uitvoerenden, de muziekhelden, zelf niet meer onder ons zijn zal hun muziek nooit verloren gaan.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie