Uitvaart Erick Morillo, de DJ en producer is overleden

uitvaart Erick Morillo, DJ en producer
Uitvaart Erick Morillo, DJ en producer

Erick Morillo is overleden. De DJ en producer werd dood aangetroffen in Miami Beach, op 1 september. Over de doodsoorzaak is niets bekend gemaakt. Morillo is vooral bekend geworden als DJ en producer. Zo stond hij aan de basis van Reel 2 Real en was hij verantwoordelijk voor de hit ‘I Like to Move It’, een nummer dat nummer 1 stond in de Top 40.  Erick Morillo mocht slechts 49 jaar worden. Lees hier over zijn leven en werk.

De doorbraak kwam met ‘I Like to Move It’

Morillo werd ontdekt door Louis Vega en vanaf 1992 bracht Morillo diverse singles uit, veelal onder pseudoniemen. Daarom ook zal bij het horen van zijn naam niet meteen bij iedereen een belletje gaan rinkelen. In de praktijk echter was hij verantwoordelijk voor menig hit, hits die we nog steeds meezingen. De grote doorbraak kwam met Reel 2 Real, een van de vele projecten van Morillo. Behalve ‘I Like to Move It’ had Reel 2 Real meerdere hits. Het maakte Morillo in elk geval miljonair.

Diverse onderscheidingen

In 1996 besloot hij zich meer toe te gaan leggen op een loopbaan als DJ. Slechts zelden nog waagde hij zich aan een avontuur en bracht hij een single uit. Toch bleek Morillo steeds precies te weten wat nodig is om een hit te scoren, want zo goed als al zijn projecten waren succesvol. Voor zijn werk als DJ werd de Amerikaan diverse keren onderscheiden.  Begin deze maand kwam de DJ in opspraak, ten een fan beweerde dor de DJ onheus te zijn bejegend. De politie had de zaak in onderzoek.

Of dit iets met de vroege dood van Morillo te maken heeft, zullen we niet meer weten.

Koester jij warme herinneringen aan Erick Morillo of wil jij condoleances uitbrengen aan de nabestaanden? Onderaan de pagina is daar ruimte voor vrijgelaten. Allesoveruitvaartverzekeringen.com kent nog steeds de nummers die Morillo produceerde. Alleen daarom al zal hij niet snel vergeten worden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie