Uitvaart Eric Schneider, acteur is overleden

Acteur Eric Schneider is overleden, dat heeft zijn familie via het ANP ;laten weten. Schneider is 87 jaar oud geworden. Over zowel de doodsoorzaak als over de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan. Schneider speelde in tal van verschillende toneelgezelschappen en speelde in totaal ongeveer 150 hoofdrollen. In 1967 kreeg hij de Louis d’Or. Dit is de belangrijkste toneelprijs die te winnen is. Hij kreeg het voor zijn vertolking van Hamlet.

Uitvaart Eric Schneider, acteur is 87 jaar oud geworden

Schneider studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij maakte onder meer onderdeel uit van Toneelgroep De Appel en Het Nationale Toneel. Zelf schreef hij ook toneelstukken zoals bijvoorbeeld Nocturne in 2009. In dit st6uk blikte hij als het ware terug op zijn toneelleven. Schneider was eveneens op de televisie te zien. Zo speelde hij Prins Bernhard in de serie Bernhard, schavuit van Oranje (2010). Verder schreef hij nog een aantal boeken, waaronder het bekende Een Tropische Herinnering.

Condoleances aan de nabestaanden van Eric Schneider

Schneider werd in 1934 geboren in Jakarta. Hij was lang getrouwd met actrice Wil van Kralingen. Samen kregen ze twee zoons. Daarvan is de ene, Beau, ook acteur terwijl de ander, Olivier, producent is. Van Kralingen overleed in 2012. Op dat moment waren ze overigens al gescheiden. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina

4.8/5 - (13 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie