Uitvaart Joop Boonstra, medeoprichter Gay Krant is overleden

Joop Boonstra, de medeoprichter en ex-directeur van de Gay Krant is overleden. Hij werd 73 jaar oud. Het nieuws over zijn dood werd door zijn ex partner Henk Krol wereldkundig gemaakt. Boonstra overleed aan complicaties van suikerziekte. Over de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Joop Boonstra, ex partner Henk Krol is 73 jaar oud geworden

e Gay Krant was een tijdschrift dat tussen 1980 en 2013 verscheen. Nadat het tijdschrift failliet ging, ging het verder als website, Boonstra was samen met Krol een zeer groot voorvechter van het homohuwelijk. In 2001 werd een dergelijk huwelijk ook in eigen land mogelijk. Boonstra is eveneens bekend geworden vanwege een benefietconcert dat hij in 1977 organiseerde in Amsterdam onder de naam Miami Nightmare. De avond werd gepresenteerd door Mies Bouwman en Sylvia de Leur. De opbrengst van de avond was bedoeld voor de homobeweging in Amerika. Boonstra leed al vanaf zijn vierde levensjaar aan diabetes. Hoewel hij en Kol al enige tijd uit elkaar waren, woonde Boonstra de laatste periode van zijn leven weer bij Krol.

Condoleances aan de nabestaanden van Joop Boonstra

Wil jij jouw condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Joop Boonstra? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (9 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie