Uitvaart Elizabeth, Britse koningin is overleden

Queen Elizabeth is overleden. De Koningin van het Verenigd Koninkrijk en van de Commonwealth Realms is 96 jaar oud geworden. Ze stierf in het bijzijn van de in allerijl opgeroepen familie aan de gevolgen van een afnemende gezondheid. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt. Dat het Verenigd Koninkrijk in rouw is, moge echter duidelijk zijn. Plaats je condoleances voor queen Elizabeth.

Uitvaart Elizabeth, Britse koningin is 96 jaar oud geworden

Elizabeth Alexandra Mary, ook wel Elizabeth II genoemd, was al vanaf 1952 koningin. In 1947 trouwde ze met Philip Mountbatten. Samen kregen ze vier kinderen: Charles Philip Arthur George, Anne Elizabeth Alice Louise, Andrew Albert Christian Edward en Edward Antony Richard Louis. In 2012 vierde het diamanten jubileum als vorstin en ze was de langst regerende monarch en het langst regerende staatshoofd ter wereld.

Afnemende gezondheid

Al begin 2022 kwakkelde ze nadrukkelijk met de gezondheid. Ze liep Covid-19 op, iets waarvan ze liefst vijf maanden moest herstellen. Vervolgens liet ze vaker en vaker verstek gaan bij speciale gelegenheden. Zo miste ze voor de eerste keer sinds 1963 de troonrede. De afgelopen dagen nam haar gezondheid steeds verder af en zojuist kwam ze te overlijden. Of al haar kinderen toen al aanwezig waren, is nog niet bekend gemaakt. Daarover later meer.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Elizabeth, dan kan dat hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina:

5/5 - (15 stemmen)
Redactie

4 gedachten over “Uitvaart Elizabeth, Britse koningin is overleden”

  1. Condeolances for the Queen Elizabeth. Wish her family to be strong in the memory of all good she brought. She was wonderfull and we will remember her as our example.

    Your sincerly,
    Renée Roscher and family

    Beantwoorden
  2. Mijn medeleven gaat uit naar alle familieleden en vrienden van koningin Elisabeth. Eveneens gaat mijn medeleven uit naar alle mensen in het Verenigd Koningkrijk. Elisabeth was een bijzondere vrouw die veel goeds heeft gedaan voor haar land. Ook een vrouw met gevoel voor humor. Ze zal zeker worden gemist.

    Beantwoorden

Plaats een reactie