Uitvaart Edo Spier, D66 senator is overleden

Edo Spier, oud senator D66, is op 96-jaige leeftijd overleden. Over zowel de doodsoorzaak als de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Edo Spier, D66 senator is 96 jaar oud geworden

Edo Spier zat tussen 1991 en 1995 in de Eerste Kamer. Hij was daar verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu. Spier was al vanaf het begin aangesloten bij D66 en mensen met wie hij merkte noemden hem loyaal en betrokken. Binnen D66 was Spier onder meer penningmeester en campagneleider, in de periode dat Hans van Mierlo lijsttrekker was. Van 1948 tot 1956 was Edo Spier redacteur bij Het Parool. Op advies van Gerrit Rietveld werd hij later architect. In die functie was hij verantwoordelijk voor de verbouwing van de Amsterdamse Lekstraatsynagoge, terwijl hij ook de synagoge aan de Straat van Messina in Amstelveen ontwierp. D66 leider Kaag reageerde geschokt op het overlijden van Edo Spier. ‘Ik ben heel verdrietig. Praten met Edo was altijd inspirerend en onderhoudend’, zo liet ze weten.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Edo Spier? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie