Uitvaart Piet Schrijvers, doelman is overleden

Piet Schrijvers is overleden. De doelman is 75 jaar oud geworden. Schrijvers overleed aan de gevolgen van Alzheimer. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend.

Uitvaart Piet Schrijvers, doelman is 75 jaar oud geworden

Schrijvers begon met keepen bij DWS in Amsterdam. In 1968 maakte hij de overstap naar FC Twente. Daar was hij zes jaar lang eerste doelman. Vervolgens vertrok hij naar Ajax, waar hij het doel negen jaar lang verdedigde. In Amsterdam kreeg hij de bijnaam ‘Beer van de Meer’. Schrijvers sloot zijn actieve loopbaan af bij PEC Zwolle. In totaal werd de imposante keeper vijf keer kampioen van Nederland. Hij won bovendien twee keer de KNVB beker. In totaal speelde hij 575 duels in de eredivisie, waardoor hij derde op de lijst staat met spelers met de meeste wedstrijden in de eredivisie.

Speelde op het WK van 1978 in Argentinië

Schrijvers speelde 45 interlands voor Nederland en speelde eveneens wedstrijden op het WK van 1978. de finale keepte hij vanwege een blessure opgelopen tegen Italië niet. Na zijn actieve loopbaan was hij onder meer trainer van de amateurclub Achilles 1894 in Assen. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Piet Schrijvers? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie