Uitvaart Eddie van Halen, gitarist en oprichter rockband Van Halen is overleden

uitvaart Eddie van Halen
Uitvaart Eddie van Halen, gitarist en opricht rockband Van Halen is overleden

Eddie van Halen is overleden. Dat maakte zijn zoon Wolfgang via Twitter wereldkundig. Eddie van Halen werd 65 jaar en overleed aan de gevolgen van keelkanker. Eddie van Halen genoot grote bekendheid als gitarist van rockband Van Halen, een band die hij samen met zijn boer Alex oprichtte.

‘Hij was de beste vader die ik me kon wensen’

‘Hij was de beste vader die ik me kon wensen’, liet Wolfgang weten. De gitarist stierf in het bijzijn van zijn familie. Eddie van Halen was met name het laatste jaar van zijn leven behoorlijk ziek. Hij liet zich behandelen in Duitsland en Amerika. Uiteindelijk mochten die behandelingen niet baten.

Eddie van Halen werd geboren in Amsterdam

Eddie van Halen was een van de meest invloedrijke gitaristen van de wereld. Dit niet in de laatste plaats vanwege de indrukwekkende gitaarsolo’s in nummers als Jump en Runnin with the Devil. Van Halen wist als geen ander creatief gebruik te maken van de gitaarversterker en stond bekend om technische effecten. Eddie van Halen werd in 1955 overigens geboren in Nederland, in Amsterdam om precies te zijn.

Van Halen verkocht hij 75 miljoen albums

Na een periode woonachtig te zijn geweest in Nijmegen emigreerde hij met zijn familie in 1962 naar Pasadena in Amerika. Toen al speelde hij zowel piano als gitaar. In 1972 richtte hij met zijn broer de band Van Halen op. Dat bleek een schot in de roos. De band verkocht wereldwijd ruim 75 miljoen albums.

Heb jij speciale herinneringen aan Eddie van Halen? Deel ze hier met ons of breng onderaan de pagina condoleances aan de nabestaanden over.

Rate this post
Redactie

7 gedachten over “Uitvaart Eddie van Halen, gitarist en oprichter rockband Van Halen is overleden”

  1. Ze waren destijds wel toonaangevend. Die two hand tapping techniek was helemaal een sensatatie in het nummer Eruption. Ook hier in Nederland waren ze al vrij snel doorgebroken met Jump en Panama en Running with the devil. Kwamen in Adjes betonuur en daar werden ze geintroduceerd door Alfred Lagarde. Ze hebben hun jeugd in Nijmegen doorgebracht en konden later in een interview nog vloeiend Nederlands spreken hoorde ik. Eddy kwam ook wel eens op de cover van een gitaarvakblad met een interview met mededeling met waar die mee bezig was. Ben ook eens op een fanclubdag geweest in het witte paard in Den Haag en er werd muziek gedraaid en er speelde een coverband en draaien een film af over hun leven en hoe het begon en n de pauze kon je L.P.”s en ander materiaal van van Halen kopen. . .

    Beantwoorden

Plaats een reactie