Uitvaart Diego Maradona, voormalig wereldvoetballer van het jaar is overleden

Uitvaart Diego Maradona

Volgens de Argentijnse media is Diego Armando Maradona overleden. De linkspoot was eerder al geopereerd nadat er een bloedpropje in de hersenen was geconstateerd. Dat het slecht ging met de Maradona was bekend. Zijn dood komt echter zeer onverwacht. Volgens berichten is hij overleden aan een hartstilstand.

Hoogtijdagen in Napels

Diego Maradona was een lust voor het oog en betoverde alle voetballiefhebbers eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Nadat hij vanuit Argentinië eerst voor FC Barcelona speelde, voerde de Argentijn zijn hoogtijdagen in Napels. Hij stuwde Napoli, tot dan een bescheiden club, naar grote hoogte en maakte heel de bevolking trots met onder meer een landskampioenschap. Dat deed hij samen met onder meer de Braziliaan Careca.

In 1986 werd hij wereldkampioen met Argentinië. In de finale versloeg Argentinië West Duitsland met 3-2. Pluisje, zo luidde zijn bijnaam, schitterde heel het toernooi en scoorde onder meer met de ‘hand van God’ in de wedstrijd tegen Engeland. Vier jaar later namen de Duitsers echter revanche.

Buikschuiver en sigaar

Maradona speelde verder nog voor Sevilla en werd na zijn loopbaan trainer. Serieus werd hij toen niet meer genomen. Hij raakte aan lager wal, beschoot journalisten met een buks en gebruikte grote hoeveelheden drugs. Toen hij bondscoach was van Argentinië viel hij op met een buikschuiver en doordat hij tijdens de training een grote sigaar rookte. Met Diego Armando Maradona is de beste voetballer aller tijden overleden.

Heb jij speciale herinneringen aan Diego Maradona? Deel ze dan hier met ons.

Rate this post
Redactie

2 gedachten over “Uitvaart Diego Maradona, voormalig wereldvoetballer van het jaar is overleden”

Plaats een reactie