Uitvaart Anele Ngcongca, international van Zuid Afrika is overleden

uitvaart Anele Ngongca

Anele Ngcongca is niet meer. De voetballer kwam om het leven door een tragisch ongeval. De Zuid Afrikaan mocht slechts 33 jaar worden.

Succes bij RC Genk

De grootste successen vierde Ngcongca in zijn tijd bij RC Genk. Voor deze Belgische club speelde hij van 2007 tot 2015. Hij bekleedde daar steevast een en dezelfde positie: rechtsback. In zijn periode bij RC Genk won hij twee keer de beker van België en werd hij een keer landskampioen. En dus speelde hij met Genk in het seizoen 2011-2012 met zijn club in de Champions League. Genk werd destijds getraind door de Nederlander Mario Been.

53 caps voor Bafana-Bafana

Ngcongca speelde liefst 53 interlands voor Zuid Afrika en kwam met zijn land uit tijdens het WK van 2010. In 2015 verliet hij Genk en keerde hij terug naar zijn geboorteland, om daar voor Mamelodi Sundowns te gaan spelen. Die club leende hem vervolgens uit aan AmaZulu. Eerder dit jaar leek hij terug te keren naar België, naar Roeselare. Die transfer ketste echter af.

Heb jij speciale herinneringen aan Anele Ngcongca? Deel ze dan hier net ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte om een condoleance bericht achter te laten.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie