Uitvaart Corine Spier-Rottschafer, eerste Nederlandse Miss World is overleden

uitvaart Corine Spoer-Rottschafer
uitvaart Corine Spier-Rottschafer

Ze was de eerste Nederlandse Miss World, Corine Spier-Rottschafer. Deze week overleed ze aan de gevolgen van een hersenbloeding. Ze werd 82 jaar. Lees hier over het de prachtige vrouw die ook baanbrekend werk verrichtte voor de modellenwereld.

Een auto en 4.000 Nederlandse guldens

Het was 1959 toen de beeldschone Nederlandse in Londen uitgeroepen werd tot Miss World. Daarvoor was ze al Miss Holland en Miss Europa geworden. Ze was de eerste Nederlandse vrouw die uitgeroepen werd tot de mooiste vrouw ter wereld. De prijs? De was 4.000 gulden en een auto. Bij die auto kreeg ze benzinebonnen voor 16.000 kilometer.

Eerste modellenbureau van de Benelux

Na de uitverkiezing kreeg ze het druk en werd ze een veelgevraagd model over heel de wereld. Voorts richtte ze het eerste professionele modellenbureau van de Benelux op, Corine’s Agency. Zelf had ze toen de interesse in modellenwerk al wat verloren. De oprichting van het modellenbureau had overigens nogal wat voeten in aarde en ging tot aan de rechtbank toe. Ze kreeg het echter toch voor elkaar, al moest uiteindelijk de Hoge Raad zich over de zaak buigen.

Sterke en mooie vrouw

In 2002 hield ze het gezien en ging ze met pensioen. Ondertussen was ze al getrouwd met Edo Spier, een bekende D66 politicus. Een hersenbloeding werd de sterke en mooie vrouw uiteindelijk noodlottig.

Heb je mooie herinneringen aan Corine Spier-Rottschafer? Deel ze hier met ons. Onderaan de pagina is eveneens ruimte om condoleances over te brengen aan de familie.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie