Jaar later nog steeds groot verdriet om overlijden Fernando Ricksen

Fernando Ricksen, een jaar later
Fernando Ricksen, een jaar later

Het is vandaag precies een jaar geleden dat voetballer Fernando Ricksen op 43-jatige leeftijd zijn laatste adem uitblies. De voetballer leefde tien al jaren in de blessuretijd. Tot op de laatste dag bleef Ricksen echter strijdbaar. Tot het precies een jaar geleden dus, echt niet meer ging en ALS alsnog te sterk bleek voor de levensgenieter. Het gemis is een jaar na dato nog onverminderd groot.

Onheilstijding Fernando Ricksen tijdens show van De Wereld Draait Door

Ricksen baarde opzien door in 2013 tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door te vertellen dat hij aan de ziekte ALS leed en dat hij nog slechts enkele jaren te leven had. Toen al had Ricksen moeite met praten. Ricksen bleek echter ijzersterk. Na de mededeling van de artsen leefde hij nog zes jaar en dat had niemand voor mogelijk gehouden. Ricksen trok de laatste jaren veel op met auteur Vincent de Vies, die in die periode een herziene versie van de autobiografie van de voetballer uitbracht.

Ontvangst door wereldster Ronaldo

Ricksen werd over heel de wereld geerd. Bekende sterren als Ronaldo ontvingen hem en de ontvangst bij de Rangers zorgt nog steeds voor kippenvel bij elke voetballiefhebber. Nu, een jaar later blijkt dat ook de aangekondigde dood iets is dat pijn blijft doen. Dat bleek wel uit de woorden van weduwe Veronika Ricksen, die ze vandaag op Instagram liet optekenen. ‘We zijn een jaar verder zonder jou. Het is leeg zonder je glimlach, je grapjes en je liefde. Mijn hart is gebroken. Je bent onze engel’. Ook De Vries besteedde aandacht aan de dood van zijn vriend. Ook hij deed dat via Instagram.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie