Uitvaart Charles Corver, ex-topscheidsrechter is overleden

Uitvaart Charles Corver
Uitvaart Charles Corver

In zijn woonplaats Leidschendam is oud-topscheidsrechter Charles Corver overleden. Corver overleed na een kort ziekbed op 84-jarige leeftijd. Door weekblad Voetbal International werd hij in 2000 uitgeroepen tot scheidsrechter van de eeuw. Bovendien was hij Bondsridder van de KNVB en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De affaire Schuhmacher/Battiston

Corver is echter vooral bekend geworden door zijn optreden tijdens het WK van 1982 toen West Duitsland en Frankrijk tegen elkaar speelden. Corver zag een kamikaze actie van doelman Schuhmacher over het hoofd en dat kostte hem ‘de kop’ tijdens het toernooi. Temeer daar speler Battiston van Frankrijk zwaar geblesseerd het veld verliet en Schuhmacher later uitgroeide tot de held in de strafschoppenserie. Het incident voorkwam een nog glansrijkere carrière van de scheidsrechter, een loopbaan die nu al indrukwekkend was. Zo leidde hij de Europese finales tussen Liverpool en Club Brugge in 1978, floot hij Juventus – Bilbao in 1977 en was hij scheidsrechter bij Benfica – Anderlecht in 1983.

Finale van de wereldbeker tussen Indepediente en Atletico

Ook leidde hij de finale van de strijd om de wereldbeker voor clubteams tussen Indepediente en Atletico Madrid in 1975. Voorts was hij actief op drie eindtoernooien voor landen en tijdens een EK. Behalve Bondsridder en de Ridderorde kreeg hij in 1972 de FIFA badge om vervolgens tot en met 1983 actief te zijn op de internationale voetbalvelden.

Zestien jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal

Na zijn actieve carrière was hij onder meer zestien jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal, voorzitter van de scheidsrechterscommissie en jarenlang waarnemer namens de KNVB en de UEFA en ook de FIFA.

Koester jij warme herinneringen aan ex-scheidsrechter Charles Corver? Deel ze dan hier met ons of laat onderaan de pagina een condoleancebericht achter.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie