Uitvaart Cathy Kars, televisiepersoonlijkheid in Groningen is overleden

uitvaart Cathy Kars
uitvaart Cathy Kars

Cathy Kars uit de stad Groningen is overleden. Jarenlang maakte ze voor de Groningse omroep OOG TV een programma met vriendin Gré Imbos: ‘Heel Gewoon Cathy en Gré’. Daarnaast was ze als bestuurslid van de Stichting Straatmadelief, een stichting die de de belangen van straatprostituees in Groningen behartigt. Cathy Kars werd 75 jaar.

Oosterparkwijk in Groningen

In Groningen was ze vooral bekend om het programma met haar vriendin waar ze op geheel eigen wijze mensen van allerlei pluimage interviewden en waarin ze samen allerlei avonturen beleefden. Zo leerden de dames kunstschaatsen en gingen ze aan de slag met het belastingformulier. Beide dames woonden in de Oosterparkwijk in Groningen, de plek waar oer-Groningers wonen. Cathy Kars werd ook al bekend vanwege haar rookgedrag. Het leek wel alsof ze niet anders deed dan het roken van weer een sjekkie.

‘Twee geweldige wijven’

Het televisieprogramma van de beide dames scoorde uitstekend. Recensent Piet van Dijken- gezaghebbend in de stad- noemde Cathy en Gré het beste duo van ons land ern noemde ze ’twee geweldige wijven’. Gré Imbos overleed overigens al in 2016, ze was toen 72 jaar.

Heb jij speciale herinneringen aan Cathy Kars? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte om de condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie