Uitvaart John Waddy, laatste Airborne officier is overleden

uitvaart John Waddy
uitvaart John Waddy

Geen van de Airborne officieren die streden in de Slag om Arnhem is nog in leven. Met John Waddy overleed de laatste levende officier. Waddy werd precies honderd jaar. Lees hier meer over het leven van de man die in Arnhem als held beschouwd werd.

Waddy voelde zich allesbehalve een held

Van heldendom wilde Waddy zelf overigens nooit iets weten. Verschillende keren liet hij optekenen zichzelf niet belangrijk te vinden. Hij was, zo vond ie, slechts een van de velen. Opmerkelijk genoeg overheerste bij Waddy eerder een schaamtegevoel voor het mislukken van Operatie Market Garden. Waddy was afkomstig uit een militaire familie en was gedurende hee zijn werkzame leven militair. Daarnaast was het vooral een zeer vriendelijke man. Waddy was in juni 100 jaar geworden.

Speciale medaille van de Nederlandse ambassade

Vanwege deze bijzondere verjaardag kreeg Waddy een speciale medaille van de Nederlandse ambassade. Die kreeg hij niet in Arnhem uitgereikt overigens. De jaarlijkse herdenking vond vanwege corona immers geen doorgang. Bovendien was het dan ook maar de vraag geweest of Waddy wel van de partij was geweest. Hij kwakkelde al met zijn gezondheid en liep op krukken. Als trots officier vond hij dat geen pas om zich kwetsbaar te laten zien.

Deel jouw herinneringen hier

John Waddy was getrouwd. Enige jaren geleden overleed zijn vrouw. Kinderen had de laatste Airborne officier niet. Heb jij herinneringen aan deze bijzondere man, deel die dan met ons op deze pagina. Daar kun je ook je condoleances overbrengen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie