Uitvaart Arie Pais, oud-minister is overleden

Arie Pais is op 92-jarige leeftijd overleden. Als VVD’er was hij enige tijd minister van Onderwijs en Wetenschappen in het eerste kabinet Van Agt. Ook was hij even lid van de Eerste Kamer en later werd hij vicepresident van de Europese Investeringsbank. Over de doodsoorzaak en over de uitvaart van Pais zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Arie Pais, oud-minister is overleden op 92-jarige leeftijd

Pais was in eerste instantie hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en zat eveneens enkele jaren in de gemeenteraad van Amsterdam. Als minister roerde Pais zich behoorlijk. Zo remde hij de plannen van zijn voorganger Jos van Kemenade af om tot een middenschool te komen, Zelf bracht hij de Wet op het Basisonderwijs tot stand. Pais stond te boek als een zeer intelligente man die soms echter wel wat solistisch te werk ging. In algemene zin was hij iemand die zich altijd zeer krachtig verzette tegen te zware bezuinigingen in het onderwijs.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Arie Pais? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie