Ni Kuang, scriptschrijver Bruce Lee is overleden

In Hong Kong is Ni Kuang overleden. Hij is 87 jaar oud geworden. Ni Kuang was onder meer de scriptschrijver van twee films van Bruce Lee. In totaal schreef hij driehonderd boeken en driehonderd filmscripts. Veel daarvan kun je rangschikken in het kungfu genre. Ni Kuang is overleden aan de gevolgen van huidkanker. Over de uitvaart is verder niets bekend gemaakt.

Uitvaart Ni Kuang, scriptschrijver is 87 jaar oud geworden

Ni Kuang schreef onder meer de scripts van klassiekers als One Armed Swordsman en The 36th Chamber of Shaolin. Ook de twee Bruce Lee films spreken uiteraard tot de verbeelding. Kuang werd geboren in Shanghai. Hij viel op door een schrijfcompetitie van een lokale krant te winnen. Verder was het van Ni Kuang bekend dat hij erg veel kritiek had op de communistische partij in China. Om die reden emigreerde hij in 1992 naar Amerika, dit omdat Hong Kong teruggegeven werd aan China. In 2006 echter, keerde Kuang terug naar Hong Kong, waar hij in 2012 een oeuvreprijs kreeg tijdens het Hong Kong Film Awards.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Ni Kuang? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie