Uitvaart Ab Krook, ex-schaatser en schaatstrainer is overleden

Uitvaart Ab Krook, ex-schaatser en ex-schaatscoach is overleden
uitvaart Ab Krook

Voormalig langebaanschaatser en schaatscoach Ab Krook is overleden. De sympathieke coach overleed aan de gevolgen van een herseninfarct. Vorig jaar kreeg Krook ook al een herseninfarct. Daar wist hij echter nog prima van te herstellen. Lees hier meer over het leven van Ab Krook.

Vooral bekend als schaatscoach

Krook was zelf een prima langebaanschaatser. Toch is hij vooral bekend geworden om zijn loopbaan als schaatscoach. Behalve trainer en coach bekleedde Krook tal van technische functies voor de KNSB. Hij was twintig jaar bondscoach van ons land, hij was topsportcoördinator van de bond en was heel lang adviseur van teams en individuele sporters. Krook was van 1980 tot 1988 ook nog bondscoach van West Duitsland.

Krook was actief op negen Olympische Spelen

Ab Krook maakte negen keer de Olympische Spoelen mee en was nauw betrokken bij de schaatstitels van onder andere Bart Veldkamp en nog verder terug in de tijd, Annie Borckink. Krook stopte in 2006 bij de KNSB en werd in dat jaar ook geridderd. Hij werd Officier in de Orde van Oranje Nassau. Na 2006 bekleedde hij dan weliswaar geen functie, op de achtergrond was hij echter nauw betrokken bij de schaatssport.

‘Een bevlogen professional’

‘In Ab Krook verliezen we een bevlogen professional. Hij bleef altijd zeer betrokken bij de schaatssport’, zo liet de KNSB weten. Krook was getrouwd met Ineke.

Heb jij speciale herinneringen aan Ab Krook? Deel ze dan hier met ons. Er is onderaan de pagina ook ruimte gereserveerd als je de condoleances over wilt brengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Ab Krook, ex-schaatser en schaatstrainer is overleden”

Plaats een reactie