CBS ziet dat sterftecijfer erg hoog is

CBS ziet dat sterftecijfer erg hoog is
CBS ziet dat sterftecijfer erg hoog is

Het CBS ziet dat sterftecijfer erg hoog is. Vorige week kwamen in ons land 2950 mensen te overlijden. Dat is 150 meer dan was voorzien. Het CBS stelt dat het hoge sterftecijfer samenvalt met de opkomst van de tweede golf Covid-19. Overigens vielen er een week eerder nog meer mensen te betreuren: 2977.

CBS ziet dat sterftecijfer erg hoog is, 109 mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19

Vorige week kwamen 109 mensen te overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Een week eerder waren dit er nog 101 en een week daarvoor behoorlijk minder: 81 mensen. Wel dient aangetekend te worden dat de registratie nog achter loopt. Uiteindelijk kan dit aantal nog verder oplopen. Van de genoemde aantallen is het in elk geval zeker dat het met Covid-19 te maken heeft. Van een groot aantal mensen dat is overleden is dat niet bekend.

Aan de eerste golf Covid-19 overleden 10.000 mensen

Gedurende de eerste golf van Covid-19 was het sterftecijfer gedurende negen weken hoger dan normaal. In totaal kwamen tijdens de eerste golf corona 10.000 mensen om het keven. Vervolgens zakte het sterftecijfer, om nu dus weer behoorlijk te stijgen. Wie kijkt naar het sterftecijfer dit jaar, die ziet ook een behoorlijke stijgen in de weken 33 en 34. Dit had vooral te maken met de hittegolf die toen heerste.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie