24 uur lang afscheid nemen bij opbaring

 

24 uur afscheid lang afscheidWanneer een geliefd familielid komt te overlijden moet er veel geregeld worden. Zo is er natuurlijk de uitvaart (begrafenis of crematie) zelf, het eventueel leeg opleveren van de woning en een condoleance. Steeds vaker kiezen we ervoor om vooral de familieleden die van ver komen wat langer de tijd te geven afscheid te nemen van de overledene tijdens de opbaring.

Het opbaren van de overledene

Het afscheid nemen is een zeer persoonlijke zaak. De ene persoon vindt het prettig om de overledene niet meer te zien na het overlijden. De ander heeft de behoefte om persoonlijk afscheid te nemen van het opgebaarde lichaam van de dierbare. Hier is geen ‘juiste’ manier voor. Doorgaans kunnen we de overledene voor het laatst opgebaard zien tijdens het condoleren. Toch kom je hier soms voor persoonlijke bezwaren te staan. Je wilt misschien graag echt even wat tijd alleen met jouw dierbare doorbrengen, zo lang jij dat nodig hebt.

Een nieuwe trend wat betreft de uitvaart

Steeds meer families kiezen voor het gebruik maken van een 24-uurs kamer voor een opbaring. De familie van de overledene ontvangt een sleutel voor deze kamer. Je kunt en mag de kamer zelf inrichten met bijvoorbeeld persoonlijke foto’s en bloemen. Jij maakt het zo persoonlijk als je wenst. Bij de kamer is een toilet en een koffiehoek. Wil jij rustig afscheid kunnen nemen? Dan is een 24-uurs kamer voor de opbaring een perfecte en persoonlijke oplossing. Ook is dit een goede mogelijkheid wanneer men de geliefde liever niet thuis wil laten opbaren.

De uitvaart; een persoonlijke keuze

Jij kiest voor een uitvaartverzekering die het mogelijk maakt om jouw uitvaart zelf vorm te geven. Het huren van een kamer in een uitvaartcentrum wordt steeds vaker gedaan. Zo heeft ieder lid van de familie de tijd die hij of zij nodig heeft om zelf op een eigen manier afscheid te nemen. Kies voor een uitvaartverzekeraar die jouw wensen ondersteunt en kan inwilligen.

5/5 - (5 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

2 gedachten over “24 uur lang afscheid nemen bij opbaring”

  1. Bedankt voor het delen van nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van uitvaarten. Ik geloof zelf dat uitvaarten in de toekomst nog persoonlijker worden dan dat ze nu al zijn. Men wil graag een laatste rustplaats zo inrichten dat het aansluit op de wensen van de overledene.

    Beantwoorden
  2. Interessant om hier te lezen over uitvaarttrends. Je hoort er namelijk niet zo veel over. Natuurlijk blijft een uitvaart erg persoonlijk en dit staat ook voorop. Wel kan het fijn zijn om te weten wat er in deze tijd mogelijk is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie